Andrej Babiš

Sobotkův „čistý“ svět dluhů

5. 11. 2012 7:32:03
Pan předseda ČSSD Sobotka se na blogu Aktuálně.cz rozhodl zapojit do diskuse, zda může být Radek John novinářem a zároveň poslancem. Nekritizuje přitom ani tak Radka Johna (jeho Věci veřejné jsou přece už také součástí opozice, takže jsou s ČSSD na jedné lodi), ale především premiéra Nečase (kterému se zase zrovna hodí kritizovat Johna). A Sobotka do své kritiky zcela nesmyslně zatáhl i mne.

Doslova píše: „Andrej Babiš buduje své mediální impérium zcela očividně a účelově jako nástroj privátního politického vlivu. Nevšiml jsem si, že by premiér, vládní poslanci či novináři, kteří včera všichni velmi rozčíleně reagovali na Johnovo trapné uklouznutí, věnovali jen zlomek této energie kritické analýze postupu československého miliardáře na jeho cestě získat politickou moc.“

Vlastně bych měl být shovívavý. Pan Sobotka, který v životě nepracoval a na byt si za dvacet let nicnedělání ušetřil z poslaneckých náhrad, nemůže pochopit někoho, kdo skutečně něco buduje. Nevím přesně, co znamená „privátní politický vliv“, ale je to asi to jediné, co se za dlouhá léta žvatlání a prolézání sekretariátů ČSSD povedlo vybudovat panu Sobotkovi. Pan Sobotka tento „privátní politický vliv“ dopřává nejen sám sobě, ale přes svou osobu i několika kmotříkům, kteří ho na jeho „úspěšné cestě“ politickým životem provázejí. Právě oni spolu se Sobotkou stáli i u zbabraných privatizací (někdo by řekl rozkrádání) Mostecké uhelné, Škody Plzeň a dalších strategických podniků. Zkrátka u akcí, na kterých stát za ministrování pana Sobotky tratil stovky milionů, ne-li miliardy.

Pan Sobotka je také coby bývalý ministr financí rekordmanem v „budování“ schodků a zadlužování naší země. V době, kdy se růst HDP pohyboval kolem pěti procent, Sobotka naší zemi ordinoval stomiliardové schodky, celkově jich za čtyři roky svého „budování“ nasekal za 406, 6 miliardy korun, čímž také nominálně zdvojnásobil dluh České republiky. K tomu samozřejmě nepočítáme všechny prohrané arbitráže (Nova, Nomura atd.) a výše zmíněné zpackané privatizace.

Pan Sobotka rovněž dodnes nevysvětlil, proč jako ministr financí a odpovědný hospodář odpustil firmám Bekaert Petrovice, Hasil, Lindab či Zbrojovka Vsetín dluhy celkově za 115 milionů korun. Že by zde opět někdo zneužil svůj „privátní politický vliv“?

Málokdy souhlasím s Milošem Zemanem, ale s jeho výrokem, že Bohuslav Sobotka byl nejhorším ministrem financí v historii naší země, souhlasit musím. A tento „hospodář“ se nyní dere do křesla premiéra. I proto říkám, že nahrazení neschopné a rozhádáné pravicové koalice levicovou částí dnešního parlamentu nic neřeší. Naopak. Levice zvýší daně, poslední slušní podnikatelé odejdou a neschopný Sobotka zbytky rozpočtu procmrndá stejně jako mezi lety 2002 a 2006.

Takovéhle „kauzičky“ z nedávné minulosti by se občas měly v nějakých médiích připomínat, aby lidé nezapomněli. V našich regionálních týdenících se vysokou politikou nezabýváme, aby se čtenářům nedělalo špatně. Proti takovým „hospodářům“, jako je pan Sobotka, by ale možná stálo za to nějaké to „mediální impérium“ urychleně dobudovat a použít všechny prostředky k záchraně naší země.

Andrej Babiš

PS: Opravdu si pan Sobotka nevšiml, že se novináři rádi věnují tomu, proč chce Babiš do politiky a proč zakládá mediální projekty? Tak to asi žije na jiné planetě. Bohužel tak dost často i působí...

Autor: Andrej Babiš | karma: 39.64 | přečteno: 4623 ×
Poslední články autora