ČSSD zvýší životní úroveň obyvatel? A proč už to neudělala?

20. 05. 2013 15:35:38
Poslanec sociální demokracie Antonín Seďa vyšel z pohodlné anonymity sněmovny, aby nám neohroženě sdělil svou pravdu: Jedinou politickou stranou, která zvýší životní úroveň obyvatel, je ČSSD. Žádné recepty sociálních demokratů na vylepšení úrovně českých obyvatel samozřejmě nepředstavil. Jeho článek slouží především k tomu, aby lidem vysvětlil, že je lepší volit nabízeče slibů kolem pánů Sobotky a Haška, kteří v životě reálně nepracovali, než riskovat nějakou změnu.

Předně je potřeba říct, že ČSSD zde vládla od roku 1998 do roku 2006, tedy v době ekonomické konjunktury. Přesto v čele se svým tehdejším ministrem financí (jmenoval se, tuším, Bohuslav Sobotka) zemi rekordně zadlužila. To je opravdu skoro ekonomický zázrak. Následky vlády ČSSD neseme dodnes a neakceschopná pravicová vláda si s nimi nedokáže poradit jinak, než že šetří na nesmyslných místech a utrácí na nesmyslných projektech.

Pan poslanec Seďa, který dělá ve sněmovně už jedenáctý rok čest svému jménu (prostě tam sedí), je typickým produktem české politiky, který se zjevuje pouze tehdy, kdy se blíží volby. A to především proto, aby si svůj post na další čtyři roky udržel. Teď mi v rámci své kampaně radí, co mám a co nemám dělat, za což mu velice děkuji.

Článek Antonína Sedi "ČSSD je jedinou politickou stranou, která zvýší životní úroveň obyvatel" najdete na Parlamentních listech ZDE

Pokud prý kritizuji ČSSD a její avizované zvyšování daní firmám a živnostníkům, jsem podle pana Sedi "proti všem občanům". Navíc mi prý (když tedy nefandím ČSSD) nic neříkají pojmy jako solidarita a spravedlnost, no a také nevidím "klesající životní úroveň důchodců, rodin s dětmi, zdravotně postižených či nezaměstnaných".

Vážený pane poslanče, nevím, kolik ze svého platu za vysedávání ve sněmovně rozdáváte na charitu, nevím, kolik zaměstnáváte lidí, kolika důchodcům, sociálně slabým či zdravotně postiženým jste pomohl, ale dokážu to myslím docela dobře odhadnout. Můžete si zjistit, kolika potřebným pomohla naše nadace a pak mne můžete dál kritizovat.

To, že zde klesá životní úroveň důchodců, rodin s dětmi, zdravotně postižených či nezaměstnaných samozřejmě vím, protože nežiji zakopán ve Sněmovní ulici. A také vím, že je to výsledek vaší práce, pokud se tedy to, co se svými kolegy ve sněmovně děláte, vůbec prací nazvat dá.

Jediné, v čem máte asi pravdu, je fakt, že nejsem dobrý politik. Pokud za "dobrého politika" považujete někoho, kdo dokáže jedenáct nebo i více let sedět bezcílně ve sněmovně, tak to ani dobrým politikem být nechci.

Dobrý politik by za sebou měl mít výsledky. To, co jste jmenoval, tedy klesající životní úroveň důchodců, rodin s dětmi, zdravotně postižených či nezaměstnaných, je i váš výsledek. Nezávidím vám ho.

Asi nejsem "dobrý politik", ale dokážu dát dohromady, kolik je jedna plus jedna. Vystačilo mi to k tomu, že na rozdíl od vás můžu nějaké reálné výsledky předložit.

Pokud zvýšíte daně firmám a živnostníkům, tak určitě nezvýšíte životní úroveň těm, které jmenujete. Maximálně zvýšíte počty nezaměstnaných a podnikatelů, kteří před vaší vládou utečou. Zkuste se nad tím ve volných chvílích ve sněmovně zamyslet.

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Autor: Andrej Babiš | pondělí 20.5.2013 15:35 | karma článku: 48.16 | přečteno: 17752x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 135 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.49 | Přečteno: 549 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 521 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 470 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 88 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 5603
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...