Andrej Babiš

Chci důstojné podmínky pro české novináře

28. 06. 2013 14:33:34
Jistě znáte pohádku o čertově učni. Je umolousaný, nevábný, ale král mu dá dceru, neb čertův švagr má peníze. Nakonec se ukáže, že ten chlapík není jen bohatý, ale je vlastně i docela sympatický... No, to já bych si o sobě nedovolil říct, protože se nepovažuji za ješitného.

Chci ale říct něco jiného. Mediální dům MAFRA považuji za vedoucí thinktank v Česku. Ctím nezávislost redakcí a každého jednotlivého redaktora. Nebudu nikdy zasahovat do práce redakcí.

Aha, řekne si tady každý soudný člověk: Tak proč to tedy, pane Babiši, kupujete? Každý přece ví, že máte hnutí ANO, které bude kandidovat ve volbách.

Odpověď není složitá. Kdybych proměnil MF DNES nebo Lidové noviny v hlásnou troubu ANO, kdo by těm novinám věřil? Kdo by v nich chtěl inzerovat? Takže tohle já dělat nebudu.

Chci svými zkušenostmi a prostředky přispět k tomu, aby MAFRA byla nejlepším českým a středoevropským vydavatelstvím. Aby všechny noviny, servery, rádia i televize, které MAFRA provozuje, měly špičkovou úroveň. Bohužel, nebo možná bohudík, už jsem se tak narodil.

Jsem podnikatel, ne novinář. Chci pomoci k tomu, aby novináři v České republice měli konečně důstojné podmínky k práci. Věřím, že se to povede.

Andrej Babiš

Autor: Andrej Babiš | karma: 24.04 | přečteno: 1964 ×
Poslední články autora