Andrej Babiš

Co se panu Topolánkovi nelíbí? Pravda?

3. 07. 2013 17:56:27
Pan Topolánek mne při středě po ránu velice pobavil. Chtěl by zastavit Andreje Babiše a vyzývá k tomu samému... vlastně nevím koho. Asi oba své poslední příznivce. Na svém „politickém profilu“ v Parlamentních listech zřejmě reaguje na rozhovor v pátečním Právu, v němž jsem si dovolil říct pravdu: kdyby zde za jeho vlády působili státní zástupci Zeman, Bradáčová a Ištvan, tak by seděl i s Dalíkem v base. Na tomto svém názoru nic neměním, jen možná připomenu, proč na těchto slovech trvám.

Mirek Topolánek se do vysoké politiky dostal včas, jeho ostravská firma VAE si v roce 1999 vzala půjčku 67,5 milionu u První městské banky a pak zkrachovala. Za úvěr ručil i tehdejší pan senátor. Nikdy ale nic splácet nemusel. Jak to? Udělal přece politickou kariéru...

Vláda Mirka Topolánka byla v historii první, kde se ministr (konkrétně ministr dopravy Řebíček, nyní s akciemi kouzlící majitel fotbalové Slavie) chlubil, že ho jeho křeslo stálo údajných padesát milionů. Na čem pak Řebíčkova firma Viamont zbohatla, všichni víme. Na veřejných zakázkách. Za výnosy z nich si pak exministr koupil zmíněný fotbalový klub, podle médií ho stál 285 milionů. Korupce? Kdepak. Z pohledu pana Topolánka je to zřejmě v pořádku.

Všichni také dobře víme, na čem Topolánkova vláda stála. Drželi ji poslanci ČSSD Melčák, Pohanka a Wolf (nyní na útěku před policií). K tomu opět jedna historka z politického zákulisí: Když Topolánek s Dalíkem přijeli koncem června 2008 na tenisovou akci do Prostějova (v Dalíkově vozu Porsche, samozřejmě) z Vysočiny z jednání s panem Šloufem, byli nadšení, že mají "dva poslance ČSSD v kapse". Korupce? Kdepak. Všechno v pořádku.

Až komické byly pak Topolánkovy příhody, jak s paní Veseckou a Pavlem Němcem (hlavy Topolánkovy justiční mafie) ladili výjezdy pořádané "na záchranu pana vicepremiéra Čunka". Chtělo to samozřejmě několikrát za jednu cestu vyměnit vozidlo, protože to tak mafie v televizi prostě dělá.

Kvůli kauze Čunek nakonec na návrh Renaty Vesecké odvolal ministr Jiří Pospíšil vrchního státního zástupce Ivo Ištvana. I Pospíšil musel plnit "rozkazy" paní Vesecké, která byla hlavní zametačkou kauz v Topolánkově vládě. Že by korupce v nejvyšších postech justice za účasti Topolánka? Kdepak...

O brutální partě v čele s Topolánkem, Martinem Romanem, Dalíkem a Řebíčkem, která se v roce 2009 slunila v Toskánsku, bylo napsáno už dost. Přesto pan Topolánek dodnes nevysvětlil, co tam spolu kluci ve vlnách dohodli.

Pan Topolánek také nikdy nevysvětlil, kde vzal peníze na svůj a na synův luxusní život. V roce 2010 Hospodářské noviny napsaly: "Jedna z největších záhad kolem Topolánka je, z čeho vlastně žije. Platí hypotéku, nájemní byt, studia svého syna v USA, část majetku dal své bývalé ženě... Stranický plat 90 tisíc hrubého na první pohled nemůže stačit." Tato záhada trvá, a to i v případě stavby jeho nového domu, který se svojí ženou buduje u Kutné Hory.

Pořád je tu totiž naštěstí přítel Dalík ochotný vždy pomoci, tak jako "pomáhal" například při jednáních o nákupu Pandurů nebo s Budweiserem o prodeji českého Budvaru, který ale nakonec nevyšel.

Proti pomluvám pana Topolánka se bránit nebudu. I on musí vědět, že plácá nesmysly. Kdybych měl strach z nějakého vyšetřování (pane Topolánku, Unipetrol mi nepatří a nikdy nepatřil, takže asi na rozdíl od lidí kolem vás krást neumím...), určitě bych se nepouštěl do veřejného života a do boje proti matrixu, jehož je pan Topolánek předním představitelem. Žádného vyšetřování se bát nemusím, protože mám na rozdíl od pana Topolánka naprosto čistý stůl, můj majetek je prokazatelný, platím řádně daně.

Pan Topolánek (dnes zaměstnán jako bílý kůň energetické lobby) stejně jako jeho přítel (Bormann) Dalík rád používá nacistická hesla a přirovnání. Teď najednou tvrdí, že se obává "konečného řešení". Já žádné „konečné řešení“ (rozkrást a jít) jako pan Topolánek a jeho parta nenabízím. Chci naopak nabídnout lidi, kteří si v politice na rozdíl od pana Topolánka, Dalíka nebo Řebíčka nakrást nepotřebují.

Andrej Babiš

Autor: Andrej Babiš | karma: 40.19 | přečteno: 3741 ×
Poslední články autora