Andrej Babiš

Pan Drobil je poslední, kdo by měl kohokoli soudit

10. 07. 2014 11:47:11
Ostravská MF Dnes přinesla podle mého přesvědčení lehce diskriminační článek o předsedovi městské organizace hnutí ANO v Ostravě. Připouštím, že Richard Vereš je mladý, je mu osmnáct let, teprve sbírá zkušenosti. To ovšem neznamená, že by nemohl mít schopnosti vést městskou organizaci. Mladých a šikovných lidí znám mnoho. Co ale v článku nechápu, je vyjádření bývalého ministra ODS pana Drobila. I o něm toho totiž „znám mnoho“.

Člověk, který musel kvůli korupční aféře odejít s ostudou z vysoké politiky, kritizuje začínajícího politika kvůli věku. Jak příhodné. Pan Drobil jako typický představitel ODS, kterých se ODS nemůže zbavit a asi nikdy nezbaví, samozřejmě v článku nezapomněl zkritizovat ani mne.

Bohužel si ve dvou větách, které dal dohromady, protiřečí. Tvrdí, že jsem "majitelem hnutí ANO" (to už říká majitel TOP 09 Kalousek, takže to moc originální není) a zároveň se ptá, jestli bych některou ze svých firem svěřil 18letému člověku.

Pokud bych byl majitelem hnutí, byl bych přece také majitelem ostravské organizace, kterou už 18letý člověk vede, nebo ne? Protože majitelem hnutí nejsem, tak si pana Vereše členové ostravské organizace sami demokraticky zvolili. V hnutí ANO totiž nemají při volbě předsedy jakékoli organizace rozhodující slovo kmotři, mezi něž byl pan Drobil novináři v roce 2009 zařazen, ale členové.

V druhé větě pan bývalý ministr ODS tvrdí, že si buď dělám z Ostraváků blázny, nebo jimi pohrdám. Rád připomenu, že si pan Drobil jako shánčlivý ministr dělal blázny z nás všech, pohrdat lidmi je pak opět doménou spíš jeho rodné strany. Na rozdíl od ODS, která začala rozprodávat OKD, jsem tento problém řešil, v Ostravě jsem byl v předvolební kampani několikrát, došlo i na Stodolní a došlo i na účet festivalu Colors of Ostrava. Letos tam z účtu našich firem dorazily tři miliony korun.

Nevím, jak jako radní Moravskoslezského kraje za ODS přispěl Ostravanům pan Drobil, ale dovedu si to představit. Stejně jako si dovedu představit, jakým způsobem vykonával funkci předsedy dozorčí rady Lesů ČR za časů předražených kuchařek a "krádeží za bílého dne", jak se ostatně zmínil Drobilův poradce pan Knetig, ze kterého se po letech spojenectví snažil pan Drobil udělat blázna, aby si zachránil politickou kůži.

Jak správně říká v článku politolog Tomáš Lebeda: Důležité jsou důvody pro vstup do politiky, ne věk. Jaké byly důvody pana Drobila ke vstupu do politiky, všichni dnes víme. Jaké jsou důvody ke vstupu do politiky pana Vereše, ještě uvidíme. Zatím je, zdá se, úspěšný.

Mimochodem, osmnáctiletého šikovného člověka bych zaměstnal bez problémů, pana Drobila bych nezaměstnal nikdy, vím totiž, co bych od něj jako zaměstnavatel mohl čekat. Asi nezbývá než dodat: Do politiky více mladých a méně Drobilů.

Andrej Babiš

Autor: Andrej Babiš | karma: 37.34 | přečteno: 5226 ×
Poslední články autora