Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím, proč si tolik lidí myslí, že vláda odborníků je dobrá a nepolitická věc.

Když si uvědomí třeba jen to, jak je obtížné sehnat i jen odborníka na opravu protékajícího záchodu, tak kde chtějí hledat odborníka na vládnutí?

1 0
možnosti
Foto

8-o....nyní, když mnozí stranu opouští, tak první dáma ODS se "vrhá do práce, jak chytrá horákyně". Domnívám se, že chce všem ukázat, že i v česku jsou důsledné a pracovně zarputilé ženy, jako její vzor, zesnulá premiérka Velké Británie. Škoda, že president si též chce "přihřát svou vlastní polívčičku", tedy jmenovat "čestného úředníka" aby světu ukázal, že řídit stát mohou "odborníci" lépe, než politici. Nedá tím sice prostor, aby toto pravicové uskupení si vypilo svůj "pohár hořkosti" do samotného dna, ale na druhé straně, třeba "chytrý volič" pochopí, prospěšnost odborníků v manažerském vedení státu, před politiky. Více jak 20 let pokusů a omylů "odborníků" z politických stran, (mnozí mají zkušenosti akorát ze školních lavic) přivedlo naši zemičku tam, kde nyní jsme. Snad již protřeme svůj zrak i sluch a nedáme se "ošálit" mediálním marasmem. Zapomeňme na stávající politické strany, které více času věnují sami sobě, stranickým půtkám a vytváří prostor pro "zločiny", než řádnému spravování státu. Dejme voličské hlasy odborníkům, které v jednotlivých místech připravuje politické hnutí ANO 2011 i jiné alternativní volební subjekty. Můžeme zde mít lepší občanské, společenské i podnikatelské prostředí. Je to jen na nás ! Dokažme ve volbách, že jsme se poučili ! Máme na to !  R^

0 0
možnosti

Paní Němcová nebo ne - vždyť je to jedno.

Šéfem vlády je stejně pan Kalousek, známý to ochránce zahraničních investorů a 1% nejbohatších občanů (viz jeho nedávný návrh na zrušení zdanění dividend).

Tohoto - nedávno přiléhavě nazvaného Mao-ce-tunga tuzemské permanentní daňové revoluce - je třeba se zbavit v první řadě.

0 0
možnosti

Jen aby nedopadla jako naše pěnice paní Parkanová. Zde se ukazuje fatálnější problém a to smečkové chování u zdroje. Jedinec zde nemá sílu obstát neboť, každý máme své slabostí a životní mínusy a tato smečka to dovede dobře využít.  Jsme vlastně svědky selhání snahy naroubovat na uniformní posttotalitní společnost, demokratický systém správy země a politický zároveň. Tato země nemá zkušenost z hodnotami levice a pravice, lze říci že ano ale  43 let rozbíjení a destrukce pluralitního společenského systému života společnosti, jejich hodnot, stavovství, generačních tradic atd., vzalo za své. Levicové hodnoty byly defraudovány, nikdo už nezakusil boj o pracovní dobu, lékařskou péči ... , pravicové hodnoty zde neměly místo a byly pozvánkou k šikaně a perzekuování. Je načase vyvolat diskuzi a jasně si říci, že tato společnost nemá návyky na pluralitní politický systém a demokratickou společnost, že se pořád chová setrvačně jako v minulosti, ostatně to už kritizoval minulý režim a vlastně na to "pošel".  Diskuze by měla být zde o tom jak probudit ve většině společnosti odpovědnost za dění ve své obci a státě a to setrvale. Nemá valný smysl se zabývat s odúmíráním  politického systému jež si hraje na levici a pravici, aniž by zde byla vlastně historická zkušenost, je potřeba pochopit výchozí stav, chování společnosti a následně volit správu země a motivovat a dát jim větší odpovědnost. My máme jinou historii než západní státy kde demokracie nebyla násilně přerušena a vykořeněna. Jinak to tu bude pořád ode zdi ke zdi a slušní lidé budou nakonec odcházet ze země ... .

1 0
možnosti

Takže díky 43 letem socialismu máme smůlu jednou pro vždy, že?

24 roky kapitalismu jsou na pochopení málo?

Kolik let ještě bude potřeba? 240?

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5612x
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Seznam rubrik