Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé, jeden by řekl, že CRAB byl zprovozněn a začal se plnit v roce 2012, a ono ne, stalo se tak až v roce 2014. A pokud jde o centralizovaný nákup "komodit", tak se dost často zapomíná započítat do těch "vypovídajících" čísel, kolik vlastně celá ta legrace stojí. Celé týmy odborníků několik let připravují podmínky výběru dodávky "komodity", protože je to velmi složité a náročné. Čas těch lidí něco stojí a výsledek není nic moc. Problém je právě v tom, že ve skutečnosti nejde o komodity a navíc jde více než často o zboží či služby v oblastech, kde je tak obrovská konkurence, že cena může být nižší pouze na úkor kvality. Typicky úklidové služby, ostraha, nepovinné pojištění, centralizovaný nákup vozidel se nedá považovat za komoditu ani v legraci. Úspory to přináší, protože se veškeré nákupy zdrží. Stejně jako neuvěřitelně předražený a nefunkční NEN, který nelze nechat "umřít", protože byl pořízen za EU peníze. Registr smluv si vyžádá další a další státní zaměstnance, protože v současné podobě ho nelze plnit jen tak snadno. Pro samé registry už není kam plivnout. Kontrolní kontroly vyžadují přijmout více úředníků, nakoupit drahý software, atd. Státní správa už je svázána tolika nesmyslnými a často i protichůdnými pravidly, že už není funkční, takže je vlastně lhostejné, jestli se ušetří nebo ne. Platíme obrovské daně, zadluženi jsme na pár dalších generací a jako bonus máme nefunkční a zbytnělou státní správu, tomu se těžko dá říkat úspěch. Smyslem státní správy by skutečně nemělo být vybrat každý desetník a dvacetkrát kontrolovat kontrolované, neposkytnout státní správě ani minimum právní jistoty a tak by se dalo pokračovat až skoro donekonečna, ale asi je to zbytečné. Je zajímavé, že jako šéf MF potřebujete registr smluv, aby MF ušetřilo. A ještě zajímavější je, že se ty úspory nikde nepromítnou. Jediné platné by bylo, ušetřili jsme a proto snížíme daně.

1 0
možnosti

Hezky napsaný článek o loupežníku, který chudým bral a chudým rozdával.

0 0
možnosti
Foto

Kde Markéta Šitářová publikuje nějaké seriozní studie opřená o data anebo fakta? V nějakých ekonomických magazínech? To, co se od ní dočítám na internetu včetně věšteb, "že čínská ekonomika je tak nějak popundeklová a to se minimálně 20 let nezmění" mi připadne naprosto nevalidní informace vzhledem k tomu, že nikdo není schopen predikovat vývoj ekonomik třeba jen na 5 let dopředu. Žijeme totiž ve světě přelévání kapitálu, bublin, uměle vyhnaných cen komodit, nemovitostí, asymetrických válek, anexí, pučů, revolucí, špionáže, všeobecného šmírování, cookies, hovoří se o zcela radikálních možnostech řešení dnešní ekonomické krize, o které se Markéta ještě asi nedoslechla, anebo nás tím nechce plašit. Můžu ale Markétu Šiktářovou ubezpečit, že z údajně "popundeklové ekonomiky" se může rychleji nežli za 20 let vyklubat jedna z nejstabilnějších ekonomik na světě, i vzhledem k tomu, jak jsou ostatní ekonomiky vyspělých zemí nahlodány dluhy. Markéta Šiktářová poskytuje rady typu: investujte do zlata a za sebou má bannery společností obchodujících se zlatem v době, kdy ceny zlata jsou uměle vyšroubovány krizí nahoru, posléze typu: "kupte si kousek garáže", "kupte si místo domu pozemek, my jsme si koupili pozemek naproti hradu Žebrák, abychom měli perpektivu na důchod. Vůbec jí ale nedochází, že v takto nestabilním světě může být jejich pozemek velice rychle anektován nějakou cizí mocností, státem a ztratí na hodnotě atp. Anebo to době ví a mate lidi. Validnější informace poskytuje normálním českým lidem Ivana Trump, jež se od svého Donalda dozvěděla, že je třeba riziko svých investic rozložit do více rovin a tím se eliminují případné ztráty. Ne vše vložit do jednoho pozemku naproti hradu Žebrák. Šiktářová to také ví, ale zásadně neodpovídá. Více proto věřím těm, kdo mi poskytují relevantní informace.

1 1
možnosti

Proč jste smazal můj příspěvek?

0 0
možnosti

Smazal jste jen můj příspěvek (Čapí hnízdo) nebo i další? Ale na "Kinga" si hrajte klidně dál.

1 0
možnosti

Zase Babiš lže. Stačí se podívat, kdo daňovou kobru založil i na to, o kolik se zvýšila ekonomika a o kolik vzrostl výběr daní. Metoda jednoduché trojčlenky, tak oblíbená na Ministerstvu financí,nestačí. Je hezké, že jak tvrdí, zachovat deficit pod 3% HDP. Ale když ekonomika roste, tak proč deficit? Také říká, jak zavedl reverse charge. Ale to je přeci věc zavedená už dávno předtím, jen ji rozšířil na další položky. Metoda jednoduché trojčlenky, tak oblíbená na Ministerstvu financí, nestačí. Různé odhady ministra Babiše „přes palec“ ve smyslu „kolik miliard hodí jedno procento DPH navíc“ jsou amatérismus. Hodnota celkových vyvolaných nákladů vynakládaný daňovými poplatníky se v České republice pohybuje mezi 4 a 6 %, k tomu je ovšem také nutno připočíst náklady státní správy a ty v průměru činí přes 2%. Ovšem jedná se o průměr, existují totiž příliš vysoké hodnoty vykazovanéu některých daní, jako například u daně z příjmů fyzických osob z podnikání a u silniční daně. Celkově je systém nepřehledný, komplikovaný a drahý O tom svědčí i prudký nárůst daňových poradců, protože běžný podnikatel není schopen se v systému řádně orientovat. A EET, kontrolní hlášení a další nesmysly z dílny pana Babiše jen nadále výběr daní prodraží, sníží základ daně u plátců, protože těm stoupnou náklady na vypočtená daně. V důsledku na to doplatí většina zaměstnanců a případný vzrůst výběru daní bude spotřebován na náklady FÚ. Docela postačí porovnat jak pokles, nebo růst HDP ovlivňuj výběr daní a pak je zřejmé, že pan Babiš se opravdu nemá čím chlubit.

3 1
možnosti
Foto

I68v96o 75P11a68t54t55a

28. 5. 2016 13:56

Pane účetní A. Babiši, jediné co plníte je genocida národa. Že přeháním? A co těch nenarozených 122 dětí denně do vyrovnané populační bilance! Proč že je ten Váš demografický účet za rok 2015 tak hrozný? Protože jste přes mé upozornění z června 2014 ( http://sociologie.netstranky.cz/dite-a-ministerstvo-strachu.html ), neudělal nic se 100 miliardami korun na třech účtech státního rozpočtu, které mají u pracující majority uvedený efekt!

1 0
možnosti

Pane Babisi, fandim vam! Nezakazete mi tee moje oblibene stranky, ze ne?

0 0
možnosti

J65i58r56i 21D89v47o14r92a38k

28. 5. 2016 10:03

Dům nám padá tedy státní rozpočet je v hlubokém mínusu, ale našli jsme ztracené nůžky a natřeli jsme bránku. To jsou z ekonomického hlediska nepodstatné věci čím se tady chlubí pan Babiš.

2 1
možnosti

Babiš ne , ten by byl ještě u nadpisu.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS