Andrej Babiš

ČSSD zvýší životní úroveň obyvatel? A proč už to neudělala?

20. 05. 2013 15:35:38
Poslanec sociální demokracie Antonín Seďa vyšel z pohodlné anonymity sněmovny, aby nám neohroženě sdělil svou pravdu: Jedinou politickou stranou, která zvýší životní úroveň obyvatel, je ČSSD. Žádné recepty sociálních demokratů na vylepšení úrovně českých obyvatel samozřejmě nepředstavil. Jeho článek slouží především k tomu, aby lidem vysvětlil, že je lepší volit nabízeče slibů kolem pánů Sobotky a Haška, kteří v životě reálně nepracovali, než riskovat nějakou změnu.

Předně je potřeba říct, že ČSSD zde vládla od roku 1998 do roku 2006, tedy v době ekonomické konjunktury. Přesto v čele se svým tehdejším ministrem financí (jmenoval se, tuším, Bohuslav Sobotka) zemi rekordně zadlužila. To je opravdu skoro ekonomický zázrak. Následky vlády ČSSD neseme dodnes a neakceschopná pravicová vláda si s nimi nedokáže poradit jinak, než že šetří na nesmyslných místech a utrácí na nesmyslných projektech.

Pan poslanec Seďa, který dělá ve sněmovně už jedenáctý rok čest svému jménu (prostě tam sedí), je typickým produktem české politiky, který se zjevuje pouze tehdy, kdy se blíží volby. A to především proto, aby si svůj post na další čtyři roky udržel. Teď mi v rámci své kampaně radí, co mám a co nemám dělat, za což mu velice děkuji.

Článek Antonína Sedi "ČSSD je jedinou politickou stranou, která zvýší životní úroveň obyvatel" najdete na Parlamentních listech ZDE

Pokud prý kritizuji ČSSD a její avizované zvyšování daní firmám a živnostníkům, jsem podle pana Sedi "proti všem občanům". Navíc mi prý (když tedy nefandím ČSSD) nic neříkají pojmy jako solidarita a spravedlnost, no a také nevidím "klesající životní úroveň důchodců, rodin s dětmi, zdravotně postižených či nezaměstnaných".

Vážený pane poslanče, nevím, kolik ze svého platu za vysedávání ve sněmovně rozdáváte na charitu, nevím, kolik zaměstnáváte lidí, kolika důchodcům, sociálně slabým či zdravotně postiženým jste pomohl, ale dokážu to myslím docela dobře odhadnout. Můžete si zjistit, kolika potřebným pomohla naše nadace a pak mne můžete dál kritizovat.

To, že zde klesá životní úroveň důchodců, rodin s dětmi, zdravotně postižených či nezaměstnaných samozřejmě vím, protože nežiji zakopán ve Sněmovní ulici. A také vím, že je to výsledek vaší práce, pokud se tedy to, co se svými kolegy ve sněmovně děláte, vůbec prací nazvat dá.

Jediné, v čem máte asi pravdu, je fakt, že nejsem dobrý politik. Pokud za "dobrého politika" považujete někoho, kdo dokáže jedenáct nebo i více let sedět bezcílně ve sněmovně, tak to ani dobrým politikem být nechci.

Dobrý politik by za sebou měl mít výsledky. To, co jste jmenoval, tedy klesající životní úroveň důchodců, rodin s dětmi, zdravotně postižených či nezaměstnaných, je i váš výsledek. Nezávidím vám ho.

Asi nejsem "dobrý politik", ale dokážu dát dohromady, kolik je jedna plus jedna. Vystačilo mi to k tomu, že na rozdíl od vás můžu nějaké reálné výsledky předložit.

Pokud zvýšíte daně firmám a živnostníkům, tak určitě nezvýšíte životní úroveň těm, které jmenujete. Maximálně zvýšíte počty nezaměstnaných a podnikatelů, kteří před vaší vládou utečou. Zkuste se nad tím ve volných chvílích ve sněmovně zamyslet.

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Autor: Andrej Babiš | karma: 48.16 | přečteno: 17752 ×
Poslední články autora