Andrej Babiš

Zeman jmenoval Zemanovu vládu, kampaň SPOZ začíná

10. 07. 2013 15:59:36
Předvolební klání politické strany přátel Miloše Zemana (a jeho přátel, kteří ještě ve straně nejsou, ale vsaďme se, že budou) má za sebou slušný rozjezd. Vláda je sestavena a opravdu bychom v ní našli i pár odborníků. Jiří Rusnok na sebe poměrně ochotně vzal roli volebního manažera a kampaň s názvem "Jsme lepší než Nečas" může začít.

Co na tom, že tuhle vládu včetně jejího premiéra nikdo nevolil, co na tom, že nemá politickou podporu (prozatím jen tu Zemanovu), co na tom, že tahle vláda nemá za sebou žádný program (možná ten Zemanův). Nejlevnější volební kampaň v dějinách je tady. Teď se, voliči, dívej, protože ty to platíš.

Ve státě, kde se pravidla nedodržují, je nemusí dodržovat ani prezident. To už ostatně víme od Zemanova předchůdce, který při svém odchodu nadělil amnestie kamarádům z galerky 90. let.

Bruslit na hraně Ústavy se zde stalo normou. A politici ve sněmovně, kteří podle počtu obviněných, vyšetřovaných a podezřelých poslanců a poslankyň také zrovna nejsou vzory dodržování norem, ctnosti a morálky, teď kampaň Zemanových přátel mohou jen sledovat s otevřenou pusou. Sami se nerozpustí, protože jejich hypotéky jsou přece jen tíživé a jednodušší práce než být poslancem s odpovídajícím ohodnocením se dnes hledá těžko.

Můžeme být rádi, že Nečasova vláda odešla. Ona opravdu nebyla kvalitní, ale vznikla alespoň podle demokratických principů, tedy na základě výsledků voleb. Zemanova vláda vznikla podle svévole Miloše Zemana. Můžeme jí tleskat, ona toho za svůj čas, který má vyměřen, asi moc nezkazí.

Měli bychom si ale dobře pamatovat, jak tato vláda vznikala. Proti všem zvyklostem, proti pravidlům, proti vůli politické reprezentace, která byla zvolena občany této země (ať si o této reprezentaci myslíme, co chceme), vznikla zkrátka nedemokraticky.

Andrej Babiš

Autor: Andrej Babiš | karma: 30.15 | přečteno: 2373 ×
Poslední články autora