Andrej Babiš

Své dvacetileté živobytí brání i Marek Benda

2. 09. 2013 12:02:37
Možná se to stane už takovou tradicí. V otázkách Václava Moravce minulou neděli své obavy z nových politických uskupení ve vzácné shodě projevili političtí matadoři Miroslava Němcová z ODS a sociální demokrat Lubomír Zaorálek (reakci na jejich obavy najdete ZDE: http://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/aktuality/z-medii/hlavne-zadne-zmeny-prosi-ods-a-cssd-12548.shtml). V sobotu v polední politické debatě TV Barrandov pak svoji obavu zejména z hnutí ANO a také ze mne jako lídra vyjádřil poslanec Marek Benda (v Poslanecké sněmovně s dvouletou přestávkou, kterou strávil na odboru ministerstva informatiky, nepřetržitě od roku 1992).

Právě kvůli lidem, kteří nikdy nebyli v kontaktu s běžnou prací, s běžným životem, a přitom chtějí rozhodovat o životech našich, jsem byl nucen vstoupit do veřejného života. Vůbec se nedivím, že pan Benda, který z politiky víc než dvacet let žije, nedokáže pochopit, že existují i lidé, kteří politiku k obživě nepotřebují.

Pan Benda, z něhož se stal díky jeho otci ve čtyřiadvaceti profesionální politik, studoval tři vysoké školy, dokončil ale až studium slavné plzeňské právnické fakulty. Slušný člověk, na nějž by se provalilo, že podváděl, když pod vedením Milana Kindla odevzdal stejnou diplomku a stejnou rigorózní práci, by se odmlčel a z politiky odešel. Ne tak český poslanecký profesionál, u nějž je takový malý podvod přece běžnou normou.

To, že se tento student bez jakékoli praxe stal předsedou Ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny, můžeme pak už brát jen jako výsměch všem odborníkům na právo i všem občanům. A fakt, že se stal Marek Benda v posledním volebním období předsedou poslanců ODS, pouze dokresluje vyprázdněnost této strany.

Stejně jako u paní Němcové nebo pana Zaorálka můžu s klidem opakovat, že se ani Marek Benda nemusí bát nových politických uskupení. Obávat by se měl spíš voličů, kteří si třeba před nadcházejícími volbami udělají chviličku a vzpomenou si, co pro ně politici, jako je pana Marek Benda, udělali. Nebude to moc dlouhé vzpomínání, možná je napadne nesmyslný „náhubkový zákon“, a to je asi tak všechno.

Chápu, že pro pana Bendu, který v životě nepracoval a o jehož vysokoškolském studiu se dá velmi úspěšně zapochybovat, bude v běžném životě docela těžké uživit svoji početnou rodinu. Navíc si za těch 20 let na pohodlí sněmovny zvykl. Rozdíl mezi lidmi, které nabízí do politiky hnutí ANO, a panem Bendou, je zásadní. Kandidáti hnutí ANO včetně mně Poslaneckou sněmovnu kvůli obživě nepotřebují. Pan Benda ji potřebuje nutně.

Andrej Babiš

Autor: Andrej Babiš | karma: 43.77 | přečteno: 6414 ×
Poslední články autora