Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsou tady tři podobnosti s Vasilem Biĺakem: dostat se do vysoké politiky, hútoriť a "nepamatovat si", co jsem podepsal. Rv

0 0
možnosti

Pane Babiš. Inspirován Vašimi zprávami navazuji na zde pana Všetíčka - jak vypustit ten rybník. Asi to nepůjde hned a naráz. Ale co tak postupně?

Rozdělit sněmovnu na dvě části.

V první by opoziční strany, nejlépe tradiční strany, pokračovaly v dosavadním stylu. Jen by neřídily ministerstva, úřady. Zákony a jejich novelizace by jen připravovaly, diskutovaly je a hlasovaly o nich.

Ve druhé by pracovalo ANO se spojenci, na stejných problémech, ale naostro, rychlej.

Pro tu první část by se podstatně rozšířila galerie pro veřejnost ve sněmovně, vybíralo by se vstupné. To by pomohlo financovat provoz této první části. Aby trochu zbylo na podporu stranických pokladen a nějaké ty úplatky. A to by se mohlo ponechat i natrvalo. Dát do správy Ústavu paměti národa, nebo ustanovit jako národní kulturní památku, nebo jako trvalou podporu cestovního ruchu, něco jako živý skanzen.

Tak jako dnes mizí povědomí o době totality, tak by bylo škoda, aby po další dekádě zmizel pojem o tak podivuhodném a důmyslném režimu dosavadním. Ještě si ale nejsem jist, zda nepředbíhám událostem.

0 0
možnosti

Panu ing. Babišovi: čas a myšlenkový potencionál je drahý, na neustálé omílání čehosi o StB, lustrace atp., je již škoda reagovat, jsou zde úkoly řízení MF dle volebních závazků a tomu je třeba se plně věnovat. Vyhlaste ukončení diskuze k neplodnému a diskutujme o tom, jak zefektivnit rovnání pokřivených mravních ad. norem v naší společnosti. Rozhodně NE náměstka pro daně z ČSSD, MF je specifický rezort, kde platí jiné zásady, než u rezortů jiných. Jen se divím, že takový návrh, odpovědnému za rezort ANO, dát náměstka pro profilový úkol - řádný výběr a správa daní z ČSSD, mohl napadnout a neústupně tento prosazovat, právě bývalého MF-ČR, nyní PV-ČR, vždyť to je téměř nesmysl. PV-ČR má všechny mechanismy k průběžné kontrole konání MF-ČR a tedy účast náměstka z ČSSD v rezortu za který odpovídá ANO, zjevně může mít jiný případný "zájem", a proto pane Ing. Babiši, NESOUHLASTE.

Pokud PV-ČR bude zarputile setrvávat na prosazení tohoto náměstka z ČSSD, vyloučil bych i "poradenskou činnost", a tím bude znemožňovat, narušovat práci MF, tak je třeba se veřejně mediálně dotázat PV-ČR - "co Vás k tomuto tak motivuje"?

Přeji i nadále mnoho úspěchů, Hornyšová, Slavkov u Brna.

2 0
možnosti

Paní Hornyšová, vynikající příspěvek.

Ať to pan Sobotka vysvětlí veřejnosti!

Co to je za způsoby dělat tajnosti v tak už průhledné s prominutím i profláklé "tradici"!

Tady by se měla ozvat i veřejnost. Ale nevím jak.

1 0
možnosti

Díky za zprávy, je to na dobré cestě.  ANO čeká obrovská hromada práce se zprovozněním státní správy. Doufám, že i paskvil zákona o státní službě se podaří včas a přijatelně opravit a použít.

Pochybnosti mám ale o tom, jestli by nebylo rozumné vrátit se na kratší dobu ke staré verzi Občanského zákoníku. Vím, šílený nápad. Podle toho co jsem četl, a jak vypadá první konkretní setkání mé dcery s novým stavem, může z toho být pořádný malér. Přibude požadavků, zpomalí se vyřizování, znásobí se doby do soudního rozhodnutí už dnes těžce neúnosné. (Takové několikavteřinové požduchnutí Janouška do oné paní se bude za podpory supervědeckých expertiz řešit cca 30 let, část obviněných a poškozených zemře věkem už během vyšetřování, další do vynesení rozsudku. Větší kauzy 50 - 80 let. Umírat věkem budou i vyšetřovatelé a soudci. A jak tím vzrostou náklady, kdo je bude z čeho hradit, nepočítat s násobke už v nejbližším rozpočtu?)

Snad by se dalo vrátit okamžitě. Každý den navíc to enormě ztíží. Co by byl větší malér, okamžitě se vrátit, nebo nevrátit. I ten nejlepší Občanský zákoník připravený za asistence ODS a TOP09 by asi mohl rozvrátit chod státu. Ne že by neobsahoval věci dobré, ale je to příliš mnoho změn naráz, bez dostatečné přípravy, lecjaká skrytá překvapení. Snad i náhrada anonymních akcií.

http://vlkovobloguje.wordpress.com/2013/12/28/kdo-umi-ten-umi-aneb-o-sverenskych-fondech/#more-934051

2 0
možnosti

Demokracie alá pan Kalousek... si svobodu vysvětluje mafianským spolčením a obranou této hydry do posledního dechu... A najednou se tady objevil někdo kdo jim chce vypustit rybník.. Konec politických argumentů - pragmaticky proti nepříteli.. Pane Babiši zatočte kolem na hrázi ať definitivně vyschne to porevoluční bahínkooo přejí Šumperáci

2 0
možnosti
Foto

asi odpověd nedostanu, ale přesto se zeptám - ty kostelecké uzeniny, které jste věnoval panu prezidentovi, to bylystejné, jako mají u nás v krámě???

0 0
možnosti
Foto

Pokud jde o služební zákon, tak u něj bych odpovědnost za chyby neomezil na pokutu do výše 8 měsíčních platů, ale trestal bych omyl adekvátně podle jeho výše. Pokud Sobotka a spol udělali u OKD škodu ve výší 3 mld tak 8 platů by bylo výsměchem a v poměru k eventuelnímu úplatku promilí.

1 0
možnosti
Foto

Když pominu, že ten blog píše někdo jiný, tak za informace díky a souhlas.

0 0
možnosti

I64v89a22n 98D97u85c74a82r

27. 1. 2014 17:03

Pane Macháčku, dokážete si představit, že by editor tohoto blogu (jakože existuje a máte pravdu) zveřejnil cokoliv jiného, než v hrubých rysech obsah nastíněný samotným Andrejem Babišem pomocí diktafonu nebo v rámci informativní schůzky? Tahle praxe může být u exponovaných a zaneprázdněných osobností poměrně běžná. Řekl bych, že A.B. museli přemlouvat, aby vůbec nějaký diktafon do ruky alespoň vzal anebo na informativní schůzky s editorem tohoto blogu si vyhradil čas. Na zjištění jména editora tohoto blogu vám stačí přibližně 10 vteřin, budete-li chtít něco takového zjistit, ovšem je to jen člověk, který plní roli sofistikované průpisky. Mezi mluveným a psaným projevem v českém jazyce je u Andreje Babiše prozatím markantní rozdíl a bylo to třeba pořešit. Snad si ale nemyslíte, že člověk, který dokázal v byznysu něco podobného jako A.B., je řekněme slabšího ducha, prostě to jen chvíli potrvá, než se naučí česky jako Karel Čapek a než bude mít především dostatek času, aby si s vámi osobně povídal na nějakém iDNES.cz. Z extrémně vytížených politiků se například Miloš Zeman věnuje svým čtenářům na Parlamentních listech, kde na otázky odpovídá alespoň 2-3 větami. Buďte rád za (možná) diktafon v rukou pana Babiše :-)

5 0
možnosti

Nějak se mi člověku, co pobírá jedny z nejvyšších dotací z EU a bude ministrem financí nechce věřit. Ještě že jste si s prezidentem " podebatili" o skartování donašečů. A malinko si okopnout  Havla. Chtělo by se mi smát. Spíš je to ale k pláči:-/

7 7
možnosti

:-)  Ale paní Kahoutová tak to bylo! Skartovačky by to nezhltly, tak se to vozilo na skládky a pálilo. Ti co nebyli u vesla a nebo nevěděli, že v evidenci jsou a nebo měli jiné starosti, mají smůlu!  !!

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS