Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

Pane Babiši, jste celkem zklamáni.

Doufal jsem, že zamezite tunelům a zarazite zadlužováni a kde nic tu nic.

Vaše snaha se vyznačuje stejným schodkem jako Kalousek, jen hledate způsoby jak zase zvýšit daně.

Teď jsem se díval na státni rozpočet. Jak je možné že výdaje na školství klesly o 40% a na poslaneckou sněmovnu stouply o 15%?

Když to přepočítam na osobu, tak práce poslance je natolik náročná, že za jediný rok si zaslouží tolik co průměrný občan vydělá za celý život.

Sociálni výdaje jsou natolik vysoké, že dítě/student/důchodce/invalida/nezaměstnaný bere průměrně 8500kč. Jenže  těch je 50%. Tj. na každého zaměstnaného ať už uředníka,učitele,řidiče, nebo managera je v čr jeden člověk, který nemůže pracovat (např. nesežene zaměstnáni) Návíc ekonomika státu je totalně pošahaná, kdy peníze vlastní ČNB, stát si pujčuje peníze za které ručí, máme průběžný ekonomický systém tj. musím každý měsíc svuj plat utratit, abych příšti rok dostal stejné peníze. A zárověň máme ničim negarantovaný spoříci důchodový systém. (Musím si ušetřit z platu na svůj důchod po zaplaceni daně nynějším důchodcům.)  Jestli za 20 let budou na učtu nějaké peníze a jakou budou mít hodnotu, to dneska nikdo neví. Minulých deset let jsem daně platil, protože jsem neviděl jinou možnost. Ale dneska začínam hledat způsoby, jak daně českému státu přestat platit. Nejjednodužší je vše prodat a odstěhovat se. Komplikovanější je založit si firmu a vest si vlastní účetnictví. Další otázka je, proč stát(já daňový poplatník) dotuje neziskové organizace? Mám si založit neziskovou organizaci Andreje Nováka, která se bude starat o mé superhrubé přijmy? Za deset let vyhlasim bankrot, ale to už budu mít splacenou hypotéku a nové auto, které si dnes nemůžu dovolit ani ve snu.

0 0
možnosti
Foto

Tak to Vám pane Babiši přeju hodně úspěchů. Budete potřebovat hodně lidí na místa hospodářů

0 0
možnosti
Foto

kteří nectí pravidlo "z cizího krev neteče", ale naopak se budou chovat, jakoby to, co mají ve správě, bylo jejich. Tedy maximálně hospodárně.

Vypadá to, jako sci-fi, viďte?

1 0
možnosti
PM

P68e64t35r 82M78á40c50a

20. 3. 2014 11:53

Co to kecá? největším tunelářem zdravotních fondů je stát. 1. nevalorizovanými platbami za "státní pojištěnce", 2. zvýšenou sazbou DPH 3. momentálně z politických či spíš populistických důvodů zrušenými poplatky. Jsou dnes jenom dvě cesty: navýšit prachy anebo vymezit nárok. Jako první by měli povyházet ze systému věci, které nejsou zdravotní péčí. Namísto toho přepisujou indikační seznamy lázní, tedy vyhlášku, kterou nedělali politici ale odborné společnosti. 

Lidi, fakt mu to žerete?

1 0
možnosti
Foto

Ale houby stát! Lidi na odpovědných místech bez trestně právní a hlavně hmotné odpovědnosti. Lidi, kteří si z razítka, přilepeného_k ruce, udělali živnost za veřejné peníze.

3 0
možnosti
LH

Stát je nejhorší hospodář a proto je potřeba zdravotnictví ( a nejen to) zprivatisovat.!!!!!!

1 6
možnosti
ZK

Z43d29e65n48a 93K42o38č11í

20. 3. 2014 11:03

Ale ono už ze značné části je zprivatizované, jenže málokterý privátní špitál dokáže být ziskový, když se do něj nakvartýrují manažeři, kteří dělali ve státních špitálech.

I Julínek pohořel ;-)

2 4
možnosti
MH

A ještě něco. Kdesi jsem do diskuze pod článek v iDNES připsal hádanky. Ale ony by možná trochu víc patřily sem, na Vás. A sice:

      Hádanka č.1.

Každou hodinu se nyní nenávratně plní Svěřenecké fondy nakradeným majetkempolitiků a kmotrů v hodnotě přes :

a) 1 000 000.- Kč ?

b) 10 000 000.- Kč ?

c) 100 000 000.- Kč ?      Hádanka č.2. Co roste rychlej? a) Nakradený majetek odkláněný právě do Svěřeneckých fondů? b) Veřejný dluh? (Nápověda: veřejný dluh nyní roste rychlostí 12 214 800.- Kč/hod.)      Hádanka č.3, (nejtěžší !!). Kdo, a hlavně kdy(!), této možnosti zatrhne tipec?

1 2
možnosti
MH

A jak jsem si všimnul v záznamu z OVM z 19.1.14, po 40.min., paní Válková se jaksi nechystá na nějaký dostatečně včasný zásah.

Na stránce

http://www.korupcejakoparazit.cz/clanek/recept-20-zruseni-sverenskych-fondu/

je podrobně vysvětleno o co jde, jde z toho hrůza, a že by k nápravě stačil jediný (tentokrát vzácně užitečný) přílepek zákona, jediná větička:

"Bod 1. „§§ 1400 až 1474 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, se ruší.“*

A pak by teprve bylo dost času hledat, či spíš NEHLEDAT, nějaké solidnější řešení. Tak nevím.  Ale jistě vím, že toto žádný náš standardní politik absolutně nezvládne. A taky cítím, že jde o stěhování kostlivců ze skříní minulé vlády do skříní vlády současné. A to by asi nebylo dobré.

0 2
možnosti
MH

Pane Babiši, slíbil jsem si před časem, že Vás budu hlídat. Jestli se nepokazíte, nestanete se politikem, zůstnete "normálním". Je to dobré, jen málokdo to dosud dokázal. A s příchodem ANO do politiky takových abnormalit doufejme bude přibývat.

A dovolte ještě takovou drzou otázku. Dokázal byste vůbec, při vašich schopnostech, i to stát se naším standardním politikem? Považuje se to za podstatně snadnější!

0 2
možnosti
JP

Soudruhu agente StB, musíte najmout víc lidí na klikání karmy. Za 5 minut od zveřejnění blogu jste měl "jen" 14%.

4 14
možnosti
SN

:-)  Milá paní Pavlíčková......a něco k obsahu článku by nebylo? Vy budete jednou moci zastoupit Kalouska!   RvRvRv

8 3
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5612x
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Seznam rubrik