Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bures zapomel ze hodne jeho firem zije z dotaci takze se statem ma sakra hodne spolecneho kdyby mel firmy ktere nemaji statni zakazky a nepozivaji zadne dotace tak by mi ve vlade vadil uz jen jeho predlistopadovy vyvoj

1 2
možnosti

jenze v te Opave to je tak trochu jako s autorem. myslim ze Stanjura mel nejdrive tu firmu(nevim ale nakolik uspesnou) a az dlouho pote se stal primatorem.

1 0
možnosti

No...Bureš si z vás dělá vcelku dobrou legraci ;-D...buďeme šetriť za tie nákupy a hen ten Kalůsek......No s Kalůskem mu to nějak nevyšlo, dokonce ho musel dnes pochválit, takže dočasu Bureši, dočasu, s kecama se zas tak dlouho vydržezt nedá ....:-)

2 1
možnosti
Foto

Celá tahle situace je zaviněna vládami ODS a ČSSD. Jedni kryli druhé, s voliči hráli tak dlouho divadlo, až se uchu utrhlo. Chtělo by to omluvu pánové! A pořádnou!

1 0
možnosti
Foto

Tak tohle by stálo za to vytesat do kamene.  "ODS je přímo synonymem pro napojení byznysu a politiky" řekl Andrej Babiš - majitel několika firem, médií a ministr financí bez platného lustračního osvědčení.

6 5
možnosti

Pamatuji si to trochu jinak, kdysi to bývala strana, která hlásala, co nejméně pravidel a zákonů a zbytečnosti neřešit.

Pokud máte potřebu někoho nařknout z populistického chování, měl byste si nejdříve zamést před vlastním prahem. Protože co jiného než populistické chování je to volání po transparentních zakázkách, zveřejňování smluv a centrálním zadávání? Centrálně chcete zadávat komodity, u kterých již dávno funguje konkurence na trhu a tím se upravila jejich cena, pod tu už nelze jít, pokud nedojde ke snížení kvality. Jinými slovy se vrátíme o 30 let zpátky, kdy sice budeme mít opravdu levnou úklidovou firmu a levný kancelářský papír, ale na úkor kvality. Uklizeno nebude nikde a papír zničí tiskárny.

Takže jsem trochu na rozpacích, jak si vysvětlit Vaše kroky, buď to víte a je Vám to jedno, protože Vaším ideálem je velkopodnikové zásobování, protože tak to bylo dřív a i když to nefungovalo, nejste schopen pružně reagovat na změny a upřednostňujete sílu zvyku. Nebo to víte a je Vám úplně lhostejné, kam zaženete tuto zemi.

3 3
možnosti

No já fakt nechápu, proč by se firma, kterou transparentně vlastní nějaký veřejný činitel, nemohla zúčastnit výběrového řízení pro jakoukoliv veřejnou zakázku. To je jako kdyby se syn děkana nemohl hlásit na tu danou vysokou školu.

Tady přece nejde o to, jaké firmy se výběrových řízení zúčastní, v této fázi žádné omezení nejen že není zapotřebí, ale byla by porušena rovnost před zákonem.

Ten zásadní problém je až teprve s tím, KDO vlastně vybírá vítěznou firmu pro danou veřejnou zakázku a podle jakých kriterií.

Jasné vymezení by mělo platit pro člověka nebo komisi, v jejíž kompetnci toto rozhodování je. Tito lidé by měli být NESTRANNÍ a NESTRANIČTÍ, zcela odborně způsobilí a prokazatelně bez jakýchkoliv vazeb na jakékoliv majitele zúčastněných firem. Dokonce by se k takovému rozhodování mohli zvát i náhodně vybíraní něco jako "soudci z lidu".

No a pokud by pak tato skupina lidí nakonec přece jen vybrala onu firmu patřící veřejnému činiteli jako objektivně nejvhodnější, bylo by to v pořádku a pro budoucnost nezpochybnitelné.

5 0
možnosti

J57a42n 65K83o18ř78á28n

24. 6. 2014 15:33

Je zajímavé, že dokud mu to bylo k dobru tak mlčel, poskakoval na golfu za Topolánkem, nosil dárky na narozeniny,..... dnes už nosí jen Zemanovi. Je to přece jenom ještě prezident a může být k užitku.

4 5
možnosti

Doted jsem se nesmiril s tim, ze si velka cast elektoratu zvolila do vlady estebaka okradajiciho CR a EU na dotacich, a jeste je na to hrda. Nezmenime-li volebni system, moc spatne to s timto statem skonci, moc spatne :-(

14 6
možnosti

Co je na TOBĚ KRÁSNÝ JE TO, ŽE OPROTI JINÝM MÁŠ JMÉNO A KSICHT.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS