Diskuse

Novou daň nechystáme, chceme trestat zloděje

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vykořisťování, bezpráví a námezdní otroctví se nepočítá za zlodějinu ?

0 0
možnosti
Foto

Myslíte ve vztahu ke státu?  Tak to se za zlodějnu počítá.

0 0
možnosti
Foto

Majetek, v jakékoli podobně, je také starost. ,,...s péčí řádného hospodáře..." Jedno zda jde o stát, jedince, či jakoukoli jinou právnic. i či soukromou osobu, atd.. Není-li kdo schopen řádně pečovat, veškeré důsledky z toho plynoucí jdou a jít musí toliko ,,za ním". Neznalost neomlouvá. Čili, je-li řádně ošetřeno, není problém cokoli prokázat. A naopak.8-o;-)

0 0
možnosti
Foto

No, především není vůbec vaše starost jak se svým majetkem naložím. Je to můj majetek a vám je po něm kulový.

6 0
možnosti
DM

Zakladem demokratickeho zrozeni a lidskych prav obecne je presumpce neviny. Tedy jinymi slovy to, ze pokud vas chce nekdo za neco trestat, musi vam prokazat vinu, nikoliv, ze vy musite prokazat nevinu (coz muze byt za urcitych okolnosti proste nemozne). Pan Babis chce timto svym navrhem toto zakladni lidske pravo omezit, a tim zavest v podstate totalitni stat - obcane, bud dokaz, ze si neco nespachal, jinak plat, pripadne si jdi sednout do chladku. Nezbyva, nez zde tedy pogratulovat volicum ANO k jiste kyzenemu vysledku jejich volby. Ale neverim, ze jim tento muj maly pokus o sarkasmus vubec kdy dojde :-(

4 1
možnosti
JN

Jak někdo někde psal, voliči asi četli Orwella a nepochopili, že to není návod, ale varování. :-(

1 0
možnosti
Foto

Přiznej a dodań. Nepřiznals, fixluješ, okrádáš. A přijdeš o to. Co je na tom divného. Udělali to němci, frantíci a platí to ve většině civiliz. států. Každý má ,,kdes" svou kartu. Příjmy, odvody. Nakonec to slouží m.j. i pro výpočet důchodů. I spol. majetek manželů i rodiny lze z toho odvodit a doložit. A není to nic složitého. Komu by to mělo vadit? Asi těm, kteří by se měli proč bát.8-o:-P

3 0
možnosti
DM

Cesta do pekla je vzdy dlazdena dobrymy umysly. A ja dodam, ze na to peklo nejcasteji a nejvice dojedou ti, co si cestu do nej sami zvolili.

4 1
možnosti
Foto

Zloděj je ten komu je krádež prokázána za respektování presumpce neviny, nikoliv ten o kom se berní úředník domnívá, že si žije nad poměry dané výší známého příjmu. On každý může mít taky příjem, který zdanění nepodléhá, každý může mít úspory. To co chcete zavést vy, tj. presumpci viny, není trestání zlodějů, ale hledání způsobu jak zloděje udělat z kohokoliv, kdo se mi nějak znelíbí.

12 2
možnosti
KT

Ano je to tak, to je to, oč tu běží...

1 0
možnosti
Foto

"...když si někdo žije nad poměry (na dluh)"… hmmm… A co když si někdo žije "pod poměrama" a bez dluhu, od výplaty k výplatě.. to Vám jedno není, pane ministře? A krást vůbec nemusí… ;-)

1 0
možnosti

Aneb podezřelý je vinen, dokud neprokáže opak. To už by snad i ta daň z luxusu byla lepší...

5 0
možnosti
Foto

Pane Babis, asi takto. O Vas uz rozhodli mnozi, ze jste podvodnik, snad i zlodej, ze se chcete obohatit ze sve funkce a dalsi argumenty, ktere sam uz znate, nebot to urcite ctete. Malo je takovych, kteri ctou texty tak, jak jsou  napsane a mezi ne patrim ja. Ale ja jsem nikdo. Mne nikdo ani nebere vazne. A proto jen vyjadruji obdiv, proc se na tuhle pozici a kazdou jinou budouci ve vlade nevykaslete a nejdete zpet do soukromeho sektoru? Co ja se uz napsal clanku na vasi obhajobu a vzdy me poplivali, poznadavali a umlceli. Uz nemam chut dale psat a nakonec to nicemu nepomohlo. Stale budete ten koblihovy kral, nebo kureci, nebo cokoliv. Jste trnem v oku zlodejum, kterym slapete na paty a nesnesou a neuznaji, ze to Babis mysli dobre pro stat a prosperitu celeho naroda. Hledaji a hledaji, urazeji a ponizuji. A podle sebe soudi vas. Je mi lito, ale mit vase penize, lezim na gauci a smeji se cely den, jako bych vyhral loterii. ANI PRSTEM BYCH PRO TENTO STAT NEHNUL. JSTE MEZI VLKY A TI VAS NESTRAVI JEN TAK. TO JE TAK ASI VSE. SNAD SI TO PPRECTETE.

3 5
možnosti
Foto

Já říkám, že každého jednou jeho naivita dožene. 

Pan Babiš skutečně nejde po zlodějích, ale po moci, po tom jak co nejvíc naplnit státní pokladnu, která pak slouží k naplnění jeho soukromých zisků, po tom jak z každého udělat potenciálního zloděje a tím pak i poslušnou ovci. Často slýchám kolik Babiš zaplatil na daních, ale už se nedodává, kolik od státu sám čerpá. Cikáni nás stojí mnohem méně než Babiš.

9 0
možnosti
PZ

Tohle je jen hozeni sutru do vody. Udela se par vln a to je cele. Aneb jak na cloveka kteremu nic nepatri jeho byt auto atd patri obcanovi Albanie a jeho naklady na zivot mu hradi velevesela firma z Makedonie ( tech zpusobu jsou mraky) je mi tezko to napsat ale chce to donutit lidi z druhe strany barikady ke spolupraci a to jak financne tak imunitou. Protoze oni se chcechtaj statu uz hodne dlouho a nejlip vam kurnik ohlida vama placena a zivena kuna. Je to smutne ale je to tak. Prikladu z historie je dost.

0 0
možnosti
Foto

J74i90ř85í 40R41o41h95a40n

5. 8. 2014 10:29

Proč vám vůbec nevěřím? Na jednu stranu říkáte, že nechystáte daň z luxusu, ale současně chcete po lidech aby dokazovali původ svého majetku. Oháníte se věcmi za milióny - domy, jachty, ale ta hranice kde začnete vyžadovat doklad o původu bude zcela jistě mnohem mnohem skromější.

Já si prostě nemůžu pomoct, ale cítím z toho nepříjemný nevyslovený podtón mezi řádky, neco jako "ukaž účtenku za všechno co není z Lidlu, jinak si na tebe došlápneme."

6 4
možnosti

Nic jste nepochopil.

Pokud někdo odvede do státní pokladny ročně miliony korun ve formě daně z příjmu, pak ho nejspíš nebudou kontrolovat, kde vzal na luxusní vilu a jachtu.

Pokud někdo neodvádí na dani z příjmu témě nic, ale koupil si nebo postavil si luxusní dům, pak se ho nejspíš na finančním úřadu ptát budou a nejspíš mu nějakou daň "z luxusu vyměří".

8 2
možnosti