Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Babiši, ten projekt na ministerstvu zdravotnictví jsem vymyslel já. A vymyslel jsem ho proto, abychom mohli postupně zlepšovat situaci, kdy projektové záměry vznikají víceméně náhodně, bez vazeb na strategie, které většinou neexistují. To má za následek, že projekty mají velice zdlouhavou přípravu, následně jsou chybně zadávané a je strašně těžké kontrolovat jejich výsledky, protože není jasné, vůči jakému strategickému cíli se mají vyhodnocovat. Ministerstvům typicky chybí metoda, znalost a zkušenost se strategickým řízením, které každá solidní firma má definované - některá velice detailně, jiná celkem jednoduše. 

Pokud nejsem schopen před tvorbou rozpočtu a hlavně před tvořením výzev evropských fondů mít hotovou solidní strategii, která mi řekne, proč a kdy asi se má která věc stát, mám fatální problém. Na konci programového období se pak křičí "že není čerpáno xx miliard a že to je ostuda". Ano, ostuda to je a veliká chyba. Ta chyba vzniká tady - neznalostí a odporem k plánování čehokoli přesahujícího periodu volebního období. 

Evropská komise se nechala celkem jasně slyšet, že pokud nebudou mít všechny projektové žádosti jasnou vazbu na řídící strategie, nebude financování schvalováno. Rozsah a odpady tohoto rizika si lze celkem dobře představit.

Proto jsme chtěli alespoň na jednom resortu začít se změnou. Jestli je to problém, dejte nám prosím vědět, jak postupovat v prostředí, které má minimální byznysovou zkušenost a odpovědnost za budoucnost.

S pozdravem, Ondřej Rudolf

0 1
možnosti

J83a95n 89D79a17d79i41k

12. 11. 2014 9:39

Pane Rudolfe, oceňuji, že se ke svému projektu hlásíte, ale to je asi tak všechno. Myslím, že ministerstva disponují velkým počtem zaměstnanců a myslím, že právě od úkolů, které popisujete tam jsou a jsou placeni. Než tedy vypisovat nákladná výběrová řízení, by bylo lepší propustit možná i velké množství neschopných a zbytečných úředníků a sestavit tým z kvalitnějších lidí a v menším počtu. Jak je ale všeobecně známo, státní a veřejná správa nahrazuje kvalitu kvantitou a kvalitu si pak za velké peníze nakupuje od externích firem (v tom lepším případě).

S pozdravem, JD

0 0
možnosti

Důslednost je důležitá a hlavně dotahovat věci do konce. Je to věc praxe, která platí jak v podnikání tak i ve vládnutí. A Vy  jste praktik. Média útočí na nižší pudy v člověku jako je závist a škodolibost. Serióznost není v módě, nebo-li není "in". [>-]

5 2
možnosti

Další záchvat smíchu jsem měl, když jste řekl-jsme pravicová strana se sociálním zaměřením...;-D;-D;-D

3 3
možnosti

Rv Abyste se smíchy nepodělal!Rv Co takhle něco k náplni článku?! Na to nemáte? Udělám to za Vás. Ne všechny omyly přinesou mínusové body, až se skoro zdá, že to byla plánovaná chyba. Ale jenom zdá, před volbami to neprospělo. Úvahu, že lze část státních financí "kočírovat" jako u velké firmy naplňuje p.Babiš  s výsledky, které některým ministrům tlačí slzu do oka. Audit provozních nákladů na ministerstvech byl dobrý začátek; ukázalo se, že "šetřivý chemik" rozhazoval. Ten, kdo "sedí na kase" má přímo povinnost se ptát, za co se bude utrácet a není-li možnost nakoupit levněji. Jen tak dál.

1 1
možnosti

Byl jsem v záchvatu smíchu, když jste řekl vtip roku- ODS ovládá media...;-D;-D;-D;-D;-D

4 3
možnosti
Foto

P51e12t21r 23H24a78n14n50i51g

17. 10. 2014 9:06

To je racionální úvaha o řízení jednotlivých resortů. Škoda jen, že tak racionální nebude při dnešní konstelaci i řízení vlády. Existuje však cesta - jedinečná možnost jak nastolit fakticky většinový systém, který by ukázal jasnou zodpovědnost. Předčasné volby, ve kterých by ANO v současné době vyhrálo na celé čáře.

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS