Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TD

Vážený pane ministře. V civilizovaných státech platí zákony. Náš Zákon o daních z příjmů říká, že základ daně se vypočítá jako rozdíl příjmů a nákladů nutných z vytvoření a udržení zisku. Pokud firma nevytvoří žádný zisk, pak logicky její náklady (které v daňovém přiznání od příjmu odečetla)  nebyly určeny pro vytvoření či udržení zisku a firma tedy zaplatí daň z celého příjmu. V Německu má firma 3 roky na rozjezd, kdy může fungovat bez zisku. Pak ji čeká velmi podrobná daňová kontrola za celou dobu činnosti a bez ohledu na její výsledek zrušení firmy.  

Zkuste to zavést i u nás místo vymýšlení kšeftů pro spřátelené firmy vyrábějící registrační pokladny (nespřátelené nebudou moci pro tento účel pokladny dodávat - že ano).

0 0
možnosti
DK

D51a30v35i41d 42K57a46p35r

17. 3. 2015 15:18

On lze lze a lze, lze v nekolika bodech, napriklad sam rikl ze prijme na urad 900 lidi aby mohli efektivneji provadet kontrlou... je to stb lhar nic z tim neudelame :(

2 0
možnosti
JB

Nevěřím, že by pan Babiš byl takový hlupák, aby si myslel, že když se dá něco dát do nákladů, tak to nic nestojí. Takže proč říká takové bludy? 

Ale pokud to shrnu, hlavní problém vidím v tom, že svou neschopnost vybírat daně a konrtrolovat dodržování zákonů chtějí kompenzovat tím, že všem přidělají práci. Takže když nejsem schopen chytit lumpa, tak všem nasadím okovy, protože pak si myslím, že bude v okovech i ten lump? Takhle hloupě může uvažovat kovaný státní úředník, ale někdo, kdo tvrdí, že pochází z byznysu by přeci takhle zcestně uvažovat neměl.

3 0
možnosti
RV

Ono je hlavně úsměvné to tvrzení, že nedojde k žádné (administrativní) další zátěži navíc. Že to ten živnostník bude muset nějak rozchodit a udržovat v chodu (nebo to někomu zaplatit, resp. průběžně platit, aby to fungovalo), řešit poruchy systému a HW atd., to je sice brnkačka ve velkém podniku, kde je na to vyčleněná síla, ale pro "one man" firmu to znamená, že podnikatel řeší, místo aby pracoval, řeší nefunkčnost něčeho, co on k životu nepotřebuje.

0 0
možnosti
Foto

Tak to dopadá, když se k lizu dostane bolševický pohůnek s Napoleonským komplexem a touhou ovládat lidi a kecat jim do života. NeBureši, jste pro českou politiku jen další propadák, který si v dalších volbách ani neškrtne!

3 0
možnosti
Foto

Takto to vypadá, když někdo dělá něco z donucení...

0 0
možnosti
MS

Pořád jsem nepochopil, jak elektronická evidence donutí živnostníky aby platbu evidovali a  jejich klienty, aby vyžadovali doklad. Klientovi leckdy stačí informace, že bez dokladu to bude levnější a víc ho nezajímá. :-P

0 0
možnosti
JB

Druhý krok bude, že pan Babiš bude vysílat do terénu stovky agentů provokatérů a bude všechny lidi, kteří nevydají doklad i ty, kteří si doklad nevezmou zavírat do nucených prací na polnostech Agrofertu ;-)

1 0
možnosti
RD

R22a77d21e86k 48D86o29n36á65t

16. 3. 2015 12:33

"Na drobné řemeslníky, kadeřnice, atd. se elektronická evidence tržeb vztahovat nebude."

A to jako proč? Služby mají k daňovým únikům logicky daleko víc příležitostí než maloobchod (každý maloobchod má dodavatele, tj. někde zboží nakupuje, což je už teď evidováno, naopak čistá práce pro nepodnikající subjekty, typicky kadeřnictví, opravy auta, jde tradičně "mimo účetnictví"). Je to sice celé pitomost, ale když už něco tak zavádět, tak hlavně myslet. Hlavou. Bože!

5 0
možnosti
OH

Z odpovědi v bodě 3 je patrné, že pořízení prostředků k evidenci tržeb bude mít charakter slevy na dani. Pane ministře, můžete to prosím potvrdit? Můžete také potvrdit, že rozumíte rozdílu mezi náklady a slevou na dani?

7 0
možnosti
Foto

Někdo by konečně mohl Babišovi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi základem daně a daní. Jemu to je asi jedno, on si svoje náklady odepisuje z našich daní.

8 0
možnosti
PV

Když už tam všechny tyto údaje budou průběžně mít, tak doufám, že nebudou chtít ještě daňové přiznání...

0 0
možnosti
RV

To samozřejmě chtít budou, protože evidence hotovostních tržeb je něco úplně jiného, než vyčíslení základu daně (u daně z příjmu).

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5612x
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Seznam rubrik