Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J97a85n 25K26o40v37á70ř

16. 3. 2015 10:46

Pane Babiši, to máte opravdu tak mizerný tým, že vám dovolí, abyste z pozice ministra financí napsal takový blábol? To už ten kozel by byl lepší zahradník.

5 0
možnosti
Foto

Včera byla v televizi relace o samoobslužném baru někde v lesích, tak jsem si říkal, jak se tam asi bude vyjímat pokladna s internetovým připojením :-)

2 0
možnosti
RD

R93a19d23e37k 30D74o28n90á84t

16. 3. 2015 12:36

On nemusí být ani v lesích. Si představte, že v nějakém hudebním klubu, kde se tradičně platí za každý nápoj na dřevo u baru, bude každý čekat kromě vracení drobných ještě na online transakci a účtenku :-/. Šílenost.

0 0
možnosti
Foto

Ještě by mě zajímalo jak budou řešené jednorázové kulturní akce, plesy a podobné události kde probíhá prodej občerstvení? Jako že každé pípy s pivem bude pokladna která bude každé vytočené pivo odesílat na finanční úřad a tisknout účtenky. Uvědomujete si o kolik se prodraží, pokud takové akce budou realizovatelné.

3 0
možnosti
PM

Notyvole, tolik lží a demagogie, to dokáže vyplodit snad jen Babiš a rádio Jerevan:

"Co si počnou drobní řemeslníci?" "Zatím byly navrženy restaurace a maloobchod." - ZATÍM...

"Kolik to bude stát?" - "nic, SW půjde do odpisů" - takže náklady v odpisech mne nic nestojí? A co hardware? A co připojení na Internet?

Snad tyto lži aspoň nějakého kobliháře přesvědčí, jak šeredně se ve své volbě ANO mýlil..

4 0
možnosti
Foto

1. EET bude buzerovat akorát ty poctivé, a kdo nepoctivě zatajoval tržby, ten to bude dělat i nadále. Takže dopad bude přesně opačný: poctivci budou ještě víc znevýhodneni.

2. Když bude všecko fungovat, tak kromě prodloužení výdaje ztvrzenky o pár sekund čekání zbývá ještě administrace se zavedením, komplikace při stornování dokladu, při puruše internetového připojení atd. Řešitelné to je, ale máme to zapotřebí?

3. Aby bylo z čeho odečítat, musí se peníze nejdřív vydělat. To si možná pan Babiš nevšimnul, když on vydělává na dotacích. A když už peníze vydělám, tak bych si je rád odečetl za něco užitečného.

4. To je podobný přístup, jako stanovení minimální mzdy: Kdo si neumí vydělat X Kč, musí být propuštěn. Kdo se neumí uživit bez občasného zatajení tržby, ať zruší živnost a pobírá dávky.

5. Tady jsem se nasmál nejvíc. Taky mi vypadává internet, nemohli by se mi na to hoši z daňové správy podívat? V reálu to samozřejmě je velký opruz, protože při normální odezvě je zdržení 2 sec. ale když neodpovídá, jde to do desítek sekund, než se pozná, že to fakt nejde. Nemluvě o tom opruzu, že po závěrečné člověk místo aby šel domů, musí ještě někam posílat neodeslané účtenky.

6. Všichni máme v čerstvé paměti zavádení registru vozidel, S-karty...

7. Čím víc vyjímek v zákonech, tím méně se v tom lidi vyznají. A to je to, co chce vrchnost: Když někoho potřebují zlikvidovat, není problém najít paragraf, který porušil.

8. Do rozpočtu to nepřinese ani korunu navíc. Ale 10 mld může přinést pan Babiš, když nebude trvat na prodloužení dotace biopaliv, spalováním kterých kromě jiného vznikají mnohem škodlivější spaliny viz. http://osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=7858

9. Vystavovat účtenky je normální už dnes. Ti, co jsou nuceni podvádět, to budou dělat nadále, jinak by je kontroly odhalily už teď.

10. Je obecně známý Babišův výrok o důležitosti velkých firem a zbytečnosti drobných živnostníků. Všichni víme, že je to jeden z Babišových kroků k likvidace konkurence.

17 0
možnosti
Foto

Já nerozumím tomu, proč je třeba vybírat vyšší daně. V současné době se vybere na daních dost a dokonce je třeba vymýšlet nesmyslné projekty, aby se utratily. Nesmyslným projektem je například elektronická evidence tržeb, protože pro stát nebude zadarmo, naopak bude stát tolik, že se ten zvýšený výběr daní ani neprojeví, i kdyby nakrásně nastal. Ale o to nejde, spíše jde o to, že není třeba vybírat víc, protože už v současné době mizí vybrané peníze v černých dírách typu různých neziskovek, houfně finančně podporovaných ze státních i obecních rozpočtů. Drahé kofinancování nesmyslných bruselských projektů, nesmyslné najímání dalších a dalších státních úředníků, které je třeba platit. Nesmyslné a nekonečné novely všech možných zákonů, ministerská PR a PR státních podniků. I kdyby každý občan, podnikatel a živnostník odevzdal všechny své peníze státu, stát je stejně dokáže utratit. Takže zlepšení výběru daní přinese jen další bezuzdné utrácení ze strany státu a navíc na úkor ožebračení občanů.

Nejkřiklavějším příkladem utrácení je mimo jiné udržování celní správy. K čemu je nám celní správa, když jsme v EU? Proč je třeba pro ni neustále vymýšlet činnost místo, aby byla zrušena? Protože je možné nadiktovat lidem, aby platili daně a nesmyslnou organizaci udržet v chodu.

17 0
možnosti
EV

Místo buzerace drobných živnostníků, by měl stát mnohem efektivněji vynakládat finanční prostředky a ne je rozhazovat za blbosti a mnohonásobně předražené zakázky.

6 0
možnosti
Foto

Otázkou je proč by to stát dělal, když kdykoliv může zvýšit daně. Taky nebudete doma šetřit, když budete mít neomezený přísun peněz a o výši toho přísunu budete rozhodovat sama a kdyby se někomu nechtělo přisunovat, máte k ruce policii a armádu. :-/

5 0
možnosti
JO

"Hodnotu spravedlivého a rovného podnikatelského prostředí snad ani nelze vyčíslit."

Co o tom tak může dotacemi přežraný Babiš vědět... Zbytečný článekRv

8 0
možnosti
PT

P36e91t18r 87T47o98m74e29k

12. 3. 2015 15:34

Vůbec nerozumím tomu jak tady vyvádíte. Když může dát účet jeden, může ho dát i druhý. V čem je problém ?

2 2
možnosti
Foto

Já vyvádím, protože žádný účet nepotřebuji. Koupím si jednu zmrzlinu nebo nějakou drobnost někde na trhu, třeba kilo jahod a nehodlám čekat půl dne na doklad, který je mi úplně k ničemu. Stačí, že museli lidé čekat půl dne na registru vozidel. Kde na to všechno budu brát čas, někdy musím pracovat a nemám kapacitu čekat na každém úřadě a ještě čekat na nákup drobnosti. Čekat si mohou dovolit rentiéři nebo lidé na dávkách. Já ne, já musím pracovat a vydělávat na daně státu.

6 1
možnosti
VV

Dobrý den , prosím o další směřování na onu skupinu , která peníze bere a nic nikdy nevykáže . Držím palce

0 1
možnosti
JK

Tohle je pro vás, už jsem to zde psal, vy jste přesnou ukázkou "myšlení masy lidu". To, že státu odevzdáte z hrubé mzdy cca 70 % vás vůbec nevzrušuje. Proto by měla být maturita z matematiky povinná:

Jde přeci o to, aby volič - zaměstnanec (který nemá páru o účetnictví) slyšel "oni si to odečtou z daní". Pro lid to znamená "mají to zadarmo"

8 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5612x
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Seznam rubrik