Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

Když nebude chtít zákazník doklad, tak mu to dá podnikatel bez papíru a peníze do žádné pokladny nedá. Tak se to stejně  bude dát dál obejít, ne? Nebo jsem natvrdlá a nerozumím tomu.

0 0
možnosti
KLS

V pripade poskytovatelu sluzeb..ale to on ne,on to chce v oblasti obchodu a gastronomie,takze ani mne to hlava nebere

1 0
možnosti
JK

Co vy vlastně jste? Politik - nepolitik? Agent - neagent? Podnikatel - nepodnikatel? Jako zaměstnanec a rodič tří vyživovaných dětí odvádím státu cca 44 % z hrubé mzdy. Z toho co zůstane platím DPH, spotřební daň, když chci investovat, platím daň z kap. majetku, když chci nemovitost, platím daň. Když chci bohulibě potřebnému darovat obnos, dotyčný zaplatí co? Daň! Z hrubého příjmu odhadem získá stát tak cca 70 %. Vy jen vymýšlíte další buzerace, energetické štítky a účtenkové loterie! Republiku jste vytunelovali a ani ten tunel Blanka nejste schopni dokončit. Vy - politici - nepolitici. 25 roků dekáda netáhel a nefachčenků. Říkám na rovinu - když přijde řemeslník s nabídkou "bez papírů", vždy na takovou nabídku přistoupím.

11 0
možnosti
IB

U něj jsou VŠICHNI podnikatelé podezřelí a nepoctiví. Z našich daní vymýšlí takové hovadiny, které jen ztrpčují podnikání. Já bych zase ráda viděla do výdajů na ministerstvech, jestli jsou adekvátní k odvedené práci. O odměnách ani nemluvím.

3 0
možnosti
Foto

pane ministře, naučte se vybírat daně a nebuzerujte obchodníky a zákazníky.

5 1
možnosti
JS

Pane Babiši, jděte už s tou buzerací podnikatelů někam! !! !! !!

8 1
možnosti
PV

P62a86v88e82l 36V17é67b53r

12. 3. 2015 11:41

A co řepka, pane Babiši, klíčí, klíčí? Bude dobrá úroda?

Nezlobte se na mě (anebo zlobte, chcete-li), ale člověku, který bohatne na tunelu zvaném biolíh, nemohu věřit ani nos mezi očima.

9 0
možnosti
KLS

A uz v prvni rade nemohu verit cloveku,ktery lhal i u soudu pod prisahou

3 0
možnosti
Foto

"Většinu podnikatelů, kteří platí daně, to nebude stát nic. Náklady na pořízení softwaru si totiž odečtou od daně z příjmů. "

Pletete si odečtení přímo z daně z příjmu a odečtení ze základu pro výpočet daně z příjmu. To je podstatný rozdíl. Že ten rozdíl nevidí ministr financí je na pováženou. Pokud ale takhle klamete úmyslně, tak je to mnohem horší, než by si člověk představoval. 

---------

"Vyženeme podnikatele na úřad práce?"

Tvrdíte, že ne. Má ty prostoto. Příklad bych viděl právě v těch vašich tolik kritizovaných hospodách. Vesnička s pár stovkami obyvatel. V podstatě jediné místo, kam lze chodit. I na nákupy se jezdí do pár kilometrů vzdáleného města. Místní mají většinou maximálně na pár piv po 25 Kč. Ani na toho buřta tam nechodí. Ten hospodský to dělá spíš pro zábavu, než pro výdělek. A cenu piva drží na 25 právě proto, že je víceméně v šedé ekonomice. Mnozí řeknou, dobře, právě na toho to platí, ten nemá co podnikat. Takže hospodský na tom úřadě práce skončí. Ale především ti lidé v té vesnici přijdou už i o tu úplně poslední možnost kde se občas sházet a popovídat. Každý zákon má být v zájmu té společnosti. To tento není. 

--------

A pokud zavedete ty registrační pokladny do všech Horníchdolních, tak pivo za 25 končí. A pokud bude všude pivo za 50, tak totéž budou stát i točené limonády. Kdo nenavštěvuje hospody řekne si, že to nevadí. Mám opačný názor. Víte co bude stát oběd s nápoji pro 4členou rodinu na výletě?

14 0
možnosti
KLS

Ja si dovolim mirne nesouhlasit,VOC lahvicky piva je u nas nizsi,nez lahvicka coca coly,proto takova cena piva. Ale to je jedno. Mne by spis zajimalo,jak kdo prisel na to,ze seda ek.mele v obchode a restauracich?  Protoze pokud kadernice vyfouka vlasy bez dokladu,tak to zajiste mozne je. Ale z praxe neznam zadnou firmu,ktera by mi dala sud piva bez faktury. Nebo predstavte si firmu CocaCola,jak jede bez dokladu,atd.atd. jeste by snad slo nasledne faktury dodavatelu palit v krbu,ale takovych riskeru se asi moc nenajde. Proste ja osobne nemam a neznam zadneho dodavatele,kt.by mi dal cokoli bez faktury. Takze co ty pokladny vlastne maji resit?

7 0
možnosti

Tak. V sousední obci provozuje jedna paní malý zverimex. Vydělá si asi 9.000 hrubého měsíčně (= rozdíl prodej minus nákup), na život jí to stačí a ta práce jí baví. Neplatí žádné daně, neboť samozřejmě po odečtení slevy na poplatníka je její daňová povinnost nulová. Internetové připojení v místě prodejny nemá. Počítač také ne, výdaje zapisuje v obchodě na papírek a do účetnictví přepisuje po pracovním dni doma.

Jak si odečte z daní náklady na zavedení a udržování internetového připojení?

Jak si odečte z daní náklady na pořízení hardware a software?

24 0
možnosti
PM

Řekl bych, že se na to paní vykašle.

3 0
možnosti
JT

Nebude to stát nic??? A to řekl ministr financí.

10 1
možnosti
KLS

Ano,je to zarazejici,ze nevi,ze zivnostnik,aby si mohl neco odecitat z dani,tak na to musi nejdriv vydelat...dobra ukazka inteligence tech,kteri nam zakony tvori

6 0
možnosti
MN

Elektronickou evidencí tržeb stát přenáší svou povinnost zajištění výběru daní na daňové poplatníky. Řeší tím jen svou neschopnost a bezradnost.

Jestliže má ministerstvo financí důkazy, že některé sektory nebo jednotliví podnikatelé trvale nepřiznávají většinu svých příjmů ke zdanění, tak má proti nim rázně zasáhnout, prostředků má na to dnes ažaž. Evidencí tržeb se výběr od těchto podvodníků stejně nezvýší, ti si hned najdou nějakou cestu, jak se z toho dostat.

Možná ještě horším nápadem než evidence tržeb je Sobotkův návrh dalšího zvyšování daní.

12 0
možnosti
Foto

Celé to je napsáno na úrovni žáka základní školy. Otázkou je, jestli si to pan Babiš představuje tak jednoduše, nebo nás má za voly.

12 1
možnosti
KLS

Taky mne nejprve napadlo,ze to snad sam ani nepsal...

1 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5612x
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Seznam rubrik