Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Já bych už rovnou navrhl, aby odesílané datové věty byl i údaj o plátci účtenky. Mělo by to spoustu výhod:

1. Občané by po proběhnutí loterie nemuseli procházet jednotlivé účtenky (což stejně nikdo nebude dělat), ale stát by věděl jejich jména a rovnou je mohl informovat.

2. Na konci roku by stát porovnal příjmy občana (z daňového přiznání) a sumu jeho výdajů (z účtenek), korigovanou o změnu úspor v bance. A rovnou by bylo vidět zdali občan nepřijal či nedostal nějaký úplatek, či jiné nezdaněné peníze.

3. Dle nákupů jednotlivých občanů by se dalo rovnou zjistit zda občan kupuje pro něj vhodné výrobky - tj. např. správný poměr masa a zeleniny (dalo by propojit i se zdravotní dokumentací), případně by se nevhodný nákup dal přímo na pokladně rovnou zablokovat.

4. Dalo by se zkontrolovat zda občan svými nákupy nediskriminuje např. "české výrobce", "výrobky národnostních menšin" atd...

5. Orwell by měl radost.

32 0
možnosti

Takže by vlastně stačilo jen při nákupu předložit občanku.

1 0
možnosti
MP

Doufám že stát dá softwar  pro windows a android zdarma když to bude aplikace pro stát

4 1
možnosti
Foto

Neuvěřitelný. Tohle je opravdu neuvěřitelný. To má tým kolem Vás, který tohle zpracoval, lidi fakt za hlupáky?

Píšete: "Protože stát selhal a od nepoctivců už léta není schopen vybrat žádnou daň." Takže protože stát u některých selhal, odnesou to plošně všichni?

Píšete: "Většinu podnikatelů, kteří platí daně, to nebude stát nic. Náklady na pořízení softwaru si totiž odečtou od daně z příjmů." To se opravdu domníváte, že odečtení nákladů od daně z příjmů je synonymem pro "nebude to stát nic". Vážně? Opravdu?

Je mi smutno, když si uvědomím, že moji spoluobčané umožnili ve volbách někomu jako je Babiš se dostat tak vysoko, aby mohl skrze zákony řídit jiné lidi a jejich životy.

50 2
možnosti
KLS

Opravdu smutne. Snad jim to za tu koblihu stalo.

10 0
možnosti
MP

takže zatím jen pro ty nejmenší, na hyper super markety nedojde.budou moci nadále fiktivně  přesouvat zboží z jednoho státu do druhého a neplatit DPH viz kamiony s WC papírem.

0 0
možnosti
Foto

Jsem zvědav, jak to budou dodržovat ti, co na všechny připomínky odpoví jen "neumět cesky"

3 1
možnosti
KLS

Garantuji vam,ze ti uz to maji davno poresene

1 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5612x
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Seznam rubrik