Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je s podivem že to nemá jediný nemýtus

2 0
možnosti
TT

Povinností ministra financí by bylo bojovat proti tomu bionesmyslu všema silama 24 hodin denně 7 dni v týdnu. A ne vyvracet mýty a nechat nepovšimnutž ten největší mýtus, a to, že je ten bionesmysl přínosný pro životní prostředí.

4 1
možnosti
MR

Tak tam běžte vy chytrolíne:-). Jednak by si vás podala koalice, dále náměstci, či ředitelé, nebo tajemník na ministerstvu, pak zákonné prostředí a normy, příslušné úřady u nás a v EU, dále Kalouskův parlament, senát, prezident ... . 

Proč tolik ministrů pohořelo a malých stran bylo rozloženo ... .

2 1
možnosti
VM

V85á35c41l87a95v 20M55a85c92h

21. 5. 2015 16:26

Mýtus: Řepka škodí polím

ano to že řepka půdu vyčerpá 2x více než obiloviny je výmysl zlomyslných vědců nepřejících agrofertu jeho zisky. A včelám řepka vyloženě prospívá.

16 1
možnosti
IM

I36v26o 45M21i56l16d24a

21. 5. 2015 16:18

...a tohohle jste si sami a dobrovolně zvolili! vy, vy blahoslavení chudí duchem...

13 0
možnosti
JR

J46a60r52a 58R68a12n81k

21. 5. 2015 16:46

Za koblihu a banan;-(

5 1
možnosti
SB

Při výrobě biopaliv se spotřebuje tolik energie, že se výroba nevyplatí.

Má to cenu vyrábět něco, z čeho dostane přibližně stejné množství energie, jako je to množství, které musím vložit do pěstování a zpracování?

Asi jako kdybych vynalezl způsob, jak vyrábět ocel z bezcenné mořské vody, ale při té výrobě bych spotřeboval jinou ocel ve stejném množství. Ano, novou ocel bych vyrobil. Ano, vyrobil bych ji z bezcenné možské vody. Ale přínos by to nemělo žádný. Na tunu vyrobené oceli bych tunu jiné oceli spotřeboval. Po této stránce bych nebyl ani ziskový, ani ztrátový, ale po všech jiných stránkách bych už byl ztrátový, protože veškeré výrobní náklady už by celou věc posouvaly do mínusu.

Jediné, co by mě k tomu mohlo inpirovat, by byly dotace z veřejných rozpočtů. Po této stránce bych já jako fyzická osoba mohl být ziskový, ale bylo by to na úkor  daňových poplatníků.

A přesně tohle je pan Babiš směrem k českým dňovým poplatníkům.

16 0
možnosti
AK

A89d92a68m 16K34a15r38a73b72a

21. 5. 2015 17:29

Souhlasím s jedinou výjimkou. Jediné biopalivo, o kterém vím, že je bilančně ziskové je líh a to jen v případě, že lihovar využívá odpadní teplo z kogenerační elektrárny. Všechny ostatní pokusy o tzv. biopaliva jsou energeticky více nebo méně ztrátová.

3 0
možnosti
Foto

Je mi celkem jedno, kdo na tom vydělává. V každém případě pěstování řepky místo jiných potravinářských plodin je neekologické a enviromentálně neefektivní (kulantně řečeno).

Řepka sama příliš vyčerpává půdu a pochybná politika přimíchávání do paliv za účelem ekologie již byla vědecky překonána...

Asi tak jako u tzv. slunečních elektráren, kdy tyto panely za svoji životnost nejsou schopny vyrobit ani zlomek energie, která byla potřeba na jejich výrobu.

Prostě jen další, jen patřičně větší Blanky...

15 0
možnosti
OK

Mýtus: Biopaliva škodí motorům.

Naopak, přidávání biopaliv motory zušlechťuje a dosahují tak vyšších výkonů a nižší spotřeby ve srovnání s klasickými ropnými palivy. Biopaliva přidávaná do motoru čistí palivovou soustavu, spalovací prostory i výfukové potrubí od nánosů karbonu způsobeného spalováním nekvalitních ropných produktů. Nejen že jsou zdraví neškodná, jsou dokonce prospěšná. Obsahují antioxidanty a řadu vitamínů, takže jejich náhodná konzumace stejně jako vdechování zplodin výrazně přispívá lidskému zdraví. Jakmile legislativa dozraje k plnému nahrazení klasických paliv biopalivy, bude možné například tankovat bionaftu jak do nádrže svého vozu, tak do recyklovatelných PET lahví ke konzumaci.

21 0
možnosti
ZD

jako vtip výborný...ale jinak víte že máte pravdu....starý vychrchlaný naftak Vám pojede i na olej po 40 řízkách;-D;-D;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5612x
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Seznam rubrik