Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený pane, dovolím si dokončit Vaši větu:

"To by se z krádeže časem stala norma" i pro ostatní lidi, když už nyní je normou pro nás - přisáté na státním penězovodu - a to nemůžu, jako nejsilnější politik a zároveň jeden z největších příjemců státních peněz, přece dopustit!!!

1 0
možnosti

Vážený pane ministřefinancí,

souhlasím s vámi, žeřada živnostníků a podnikatelů šidí stát na odvodech. Jeovšem potřeba si říci, pročtomu tak ve většině případů je a proč se naplní předpověďlidí, že hodně soukromníkůukončí podnikání.Ten zakopaný pes je vnašich zákonech, které se bezhlavě schvalují už 25 let.

Uvedu vám příklad,otevřu si například na vesnici malý krámek s potravinami.Vesnice je poměrně malá, ale k uživení jedné osoby by tostačilo. Jenom že, začínají problémy, musíte sestarat, aby na prodejně bylo zboží, některé zboží vám dovezou,pro jiné si musíte zajet sám. Pak musíte řešit administrativnívěci ohledně podnikání,

běhání po úřadechatd. Tím nastane problém, kdo v době nepřítomnosti bude naprodejně. Zaměstnat prodavače na plný , nebo poloviční úvazekje nemožné, protože odvody státu jsou tak vysoké, že to nelzefinančně utáhnout a také administrativa s tím spojená jesložitá.

Tudíž poprosíte bábuVomáčkovou důchodkyni /nebo nezaměstnanou/ a necháte jí po dobunepřítomnosti na prodejně prodávat a pak jí zaplatíte ze svéhoa nějak se ošulí stát. Takto to funguje v menších restauracích a obchodech. Pokud se nevyřeší, způsob, jak mít legálnězaměstnance a přitom nebýt finančně naprosto zruinován, tak se nepohneme z místa.Tak, že pokud bude zavedena EET, tak všechny menší restaurace aobchody zaniknou. Abychom si rozuměli, to není obhajoba, toho, že

se okrádá stát, ale ženejdříve musíte vytvořit opravdu rozumné podmínky pro podnikánía pak teprve řešit to ostatní. Ale ať už se děje v podnikánícokoliv, tak pořád je lepší, když se živnostníci o sebepostarají, než aby stáli ve frontě na podporu.

Věcí, které u nás ničípodnikatelské prostředí je celá řada a k tomu ještě tanaprosto šílená byrokracie. Začít u nás samostatně podnikat jev současné době holé bláznovství. Jen si nechte vypracovatanalýzu, co všechno po OSVČ stát požaduje, to je naprostonesplnitelné. Jen těch všelijakých revizí co OSVČ musí mít, aby mohl podnikat.

1 0
možnosti
ZH

Když vyřešíte. kdo zaplatí nemocnice, lékaře, důchodce a chod státu, bez placení sociálního a zdravotního pojištění, a placení daní, tak bude celý problém vyřešen. Nobelovu cenu si pak vyzvednete v prosinci. :-)

Ale vážně. Vlasně je to jednoduché. Buď budete fungovat jako všichni ostatní, nebo prostě zavřete krám. Ale přesně tenhle Váš příklad se mnohokrát řešil i tady v Německu. Řešení je jednoduché, pokuď má obec zájem na tom, aby obchod fungoval, tak tu bábu na několik hodin týdně prostě zaplatí obec. Pokuď zájem nemá, je to na Vás. Představte si, že v blízké sousední vesnici si taky někdo otevře krám. Vy budete platit poctivě za bábu odvody, on ale ne. Je pak jen otázkou času, kdy lidi budou větší nákup dělat jen u něj, protože si bude moci dovolit nižší ceny. Má levnou pracovní sílu. Ovšem v posledním odstavci Vám dávám zcela za pravdu.:-)

0 0
možnosti
BD

90% úniku výběru DPH je jinde,než kde se bude hledat.Takové TESCO letos v ČR jistě skončí svoji činnost.A během roku se najdou možnosti jak vše obejít. Proč se tato problematika výběru DPH ( a její výše)neřeší jednotně v celé EU ? Nebo je to tak bezvýznamná záležitost ?

0 0
možnosti
ZH

Protože každý stát má svoje Kalousky, kteří nedopustí aby jejich kamarádi a sponzoři platili stejně poctivě, jako to zaměstnavatel strhává zaměstnancům z platu. Vemte si třeba Německo. Tady většina spolkových zemí tlačí na Scheubleho, aby konečněš zavedl registrační pokladny. Mají na to i systém, který vyjde jen na 70€ na kasu. Mají i první zkušenost z Hamburku, kde zavedli registrační kasy u Taxi služby. Tržby se zvedli o 100%, při současném úbytku taxiků na stav z roku 1961!!

A co na Scheuble? Toho nikdá nebude!! Vlastně použil Kalouskovu rétoriku.:-/

0 0
možnosti
PV

pan ministr financí se stále snaží posílit příjmovou část státního rozpočtu (zvyšování daní, kontrola jejich výběru)... když vyhlásil, že by rád řídil stát jako firmu (a teď tady neřeším, zda to lze či nelze), čekal jsem, že udělá to samé, jako když koupil jakoukoliv novou firmu do svého impéria - to jest, že se zaměří i na výdajovou část rozpočtu, že ořeže zbytečné výdaje (vyhází zbytečné pracovníky, ořeže zbytečné agendy, zoptimalizuje nakupované vstupy - pořeší zda je vůbec mnohé z nakupovaného potřeba, zda je cena v pořádku atd.)... Stále věřím, že tento stát vyprodukuje dost - jen se peníze prostě rozházejí za zbytečnosti... Co tím chci říci - debata o kontrole výběru daní je pro mě debatou o druhotném problému - tím prvotním a zásadním problémem je fungování státu jako takového...

3 0
možnosti
VV

Opravdu zajimave je, ze na konkretni otazky ci namety ti zlodejickove a podvodnicci nedokazi odpovedet. Jen hloupe invektivy. Pane Babisi drzim vam palce.

3 1
možnosti
RO

Ty, Babišu, a co takhle píchnout každýmu živnostníkovi do zadku lunární sondu? Nebyly by tam nějaký miliardy? A byli bysme ještě před chorvatama.[>-]

0 3
možnosti
ZH

Tobě asi  píchli sondu kebule a protože tam bylo prázdno, zvednul Kalousek daně.:-)

0 0
možnosti
VM

V58á33c31l76a13v 17M46a56c68h

29. 5. 2015 19:02

ANO bude hůř

6 1
možnosti
MZ

O jaká brilantní čeština. Kterýpak nohsled to sepsal?

9 4
možnosti
MV

To bylo to první, co mě napadlo ... :-P

2 0
možnosti
PV

P83a14v61e86l 27V55é69b47r

29. 5. 2015 18:27

Tak co dotovaná řepka, pane Babiši, roste, roste? Zaplatíme vám letos hodně?

1 3
možnosti
Foto

zklidni hormony závistivče! Mohl ses do toho taky dát.

0 0
možnosti
MN

Myslím, že by bylo fér, kdyby elektronickou evidenci tržeb podnikatelů a její on-line hlášení státu recipročně následovala elektronická evidence výdajů státu a její on-line hlášení podnikatelům.

15 0
možnosti
ZH

Naprosto souhlasím a kupuju akcie pošty. ;-D

Nemá to někdo náhodou v plánu? Už jsem to někde četl. Když bude fungovat státní pokladna, klidně může být přístup k nahlédnutí on-line.

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5612x
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Seznam rubrik