Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HV

Musím při této příležitosti chválit českobudějovickou nemocnici. Jsou perfektní !!

1 0
možnosti
Foto

Největší kus práce na zdravotnictví odvedl Leoš Heger, který zavedl poplatky, které jsou všude ve světě naprosto běžné a ve srovnání s jinými zeměmi doslova minimální. Spravedlivá možnost připlatit si za nadstandardní služby, konec lajdáků a simulantů s bebíčky v čekárnách... Proč se toho nezbavit, že?. Vaše vláda umí nejlépe jen bořit. V resortu zdravotnictví držíte v křesle Němečka, který se řídí heslem - nic neudělat, nic nezkazit. Tedy kromě pravděpodobně nejdražšího nákupu zdravotnických přístrojů svého druhu v historii. Tleskám! :D

17 5
možnosti
JN

A nezavedl poplatky náhodou Julínek? ;-)

7 0
možnosti
RH

Je zajímavé, že váš písemný projev je asi tak dvacetkrát lepší, než verbální...

2 0
možnosti
MV

to bude asi tim slovem "vas", Roberte...

1 0
možnosti
Foto

Vážený pane, proč nám tady píšete co by měl dělat stát? Neměl byste to řešit někde úplně jinde?

5 2
možnosti
MV

budou volby, Jano, a dav ovci s volebnim pravem chce sveho slovenskeho baču...

3 4
možnosti
JT

Vlastně jste nám chtěl nyní před volbami sdělit, že české zdravotnictví potřebuje ,,odborníka", jako jste Vy, pane vicepremiére.

4 9
možnosti
MB

Čtete mezi řádky ... něco co tam není.

3 0
možnosti
JZ

Dobrý fundovaný rozbor. Jednou z cest, jak zajisti efektivnější využívání peněz ve zdravotnictví je zvýšení přímé spoluúčasti pacientů. Minimálně by mělo být znovu zavedeno placení poplatků za pobyt v nemocnici a to ve výši 100 Kč za den.

5 2
možnosti
MT

A jak to bude platit duchodce, znam kteri maji 6 000 duchodu ?!?

2 0
možnosti
ZH

Nechápu, proč máme tolik pojišťoven. Nebylo by efektivnější, aby pro vše, co je hrazeno z povinného zdravotního pojištění bya kompetentní jediná státem kontrolovaná pojišťovna ? Všechny ostatní ať fungují pouze pro komerční, dobrovolné pojištění nad rámec toho státem stanoveného. Stejně tak by pro vše, co je nakupováno z veřejného zdravotního pojištění by měla existovat jediná státem kontrolovaná organizace. Tuším, že to tak funguje např. ve Švédsku.

16 1
možnosti
MB

Souhlasím, je jich mnoho. Zábavné je, že si dokonce dělají reklamu aby někoho přetáhli a nabídli mu lepší podmínky?!? Co to je za hloupost? Všichni musíme platit zdravotní pojištění a ne reklamu na nábor pacientů ... atd

3 0
možnosti
JP

S těmi přístroji máte naprostou pravdu. Před časem jsem upozorňovala na fakt, že např. v jihočeském kraji je nevyužitý mammograf v Táboře. Preventivní prohlídky se dělají v Písku (50 km od Tábora), v ČB (65 km) a v Pelhřimově (50 km). Přitom v Táboře je mammograf, ale preventivní prohlídky jsou placené (cca 850,- Kč) a přístroj slouží hlavně pro nemocné. těch je ale podstatně méně, než žen, které absolvují preventivní prohlídky, těch může být i několik tisíc. Takže ženy trajdají kvůli preventivní prohlídce naprosto zbytečně xx km, zatímco v místě jejich bydliště je minimálně využitý, ale hodně drahý přístroj. Neřeší to ani kraj, ani zdravotní pojišťovny.

10 0
možnosti
JR

J47a73n 86R24á92ž

2. 8. 2016 13:54

Málokterý lékař je dobrý manažer, ale skoro každou nemocnici řídí lékař.

Zdravotnictví je potřeba co nejrychleji odstátnit - neplést si s privatizací - řízení udtavotnich zařízení nechat v kompetenci ne zpolitizivaných lékařů, ale ekonomický erudovaných odborníků, kteří by spolu s přednosty klinik nemocnice spravovali.

A úhradová vyhláška v systému, kde není seznam úkonů standardní péče s jednotně stanovenou cenou, které jsou hrazeny s veřejných zdrojů a zdr.pojišťovny nemohou do pojistných podmínek zapracovat nadstandardní úkony a VIP péči o pacienta, je naprostá zrůdnost.

Celé naše zdravotnictví trpí tím, že je pohrobkem socialistů bývalých, který je udržovaný při životě socialisty současnými.

8 0
možnosti
MC

R^Proto vždy, když socialisté a jejich "příbuzní" jsou u žlabu nemají rádi poctivé ekonomy s diplomatkami. Tlakem na řemeslo pak mlží, jako by správný hospodář nevěděl co je potřebné pro profitující hodnotnou společnost. Zdravotnictví nevyjímaje.:-)

2 0
možnosti
MC

A co bude s tím Kubkem?:-)

1 0
možnosti
JR

J94a74n 12R95á54ž

2. 8. 2016 14:02

Je to samé, jako otázka: ,Co bude ze Středulou. Doktoři si ho zvolili a tak jim vyhovuje. Spíše je aktuální otázka: Co bude s monopolem Lékařské komory na výkon zdravotní péče. Povinné členství všech lékařů v komoře, to je taky velký problém zdravotnictví. Členství v profesní komoře má být ctí a ne povinností!

5 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5612x
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Seznam rubrik