Diskuse

České zdravotnictví nekolabuje, potřebuje ale systémové změny

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Záhadou je, proč místopředseda vlády neprosadil již tak skvělé myšlenky ve vládě. Asi "to" nemají v rukách.

1 0
možnosti
Foto

Pane ministře, souhlasím, zdravotnictví je černá díra. Ale k obhajobě českého zdravotnictví: to jste neviděl zdravotnictví na Ukrajině. Tady není bezplatného vůbec (jiný systém) nic a takový bordel jsem ještě nezažil. V tomto srovnání žijeme ve zdravotnickém ráji.

Pravda je, že centrální nákup je nutnost. Nevím, jestli se dá ovlivnit nákup zdrav, techniky u soukromých subjektů. Ale i tak tyto nákupy platí pacienti přes majitele nemocnice. Snad by se nad tím dalo uvažovat. A regulace podle krajů a kapacity techniky? Když v MS kraji je 11 mag.? Podléhají tyto obrovské investice nějakému povolení ministerstva nebo si soukromá nemocnice může postavit třeba přistávací dráhu pro A380? Děkuji za odpověď.

0 0
možnosti
Foto

Lékaři a nemocnice se změnám brání, protože by jim znemožnily brát úplatky či podvádět při nákupech. Oficiálně máme jednotné zdravotnictví pro všechny, ve skutečnosti o kvalitě a úrovni péče rozhodují peníze bokem.

0 0
možnosti

Jen připomínka

Nemocnici musí řídit lékař, k ruce musí mít schopného ekonomického náměstka

Kde tomu tak není, funguje ředitel jako lépe placený HTS.

Druhá připomínka: Zkuste se podívat na ceny přístrojů, které zdravotnictví musí nakupovat.

Obyčejná vířivka stojí neskutečné peníze, mohla by stát i desetinu ceny. Tak firmy odčerpávají peníze určené pro léčení lidí.

1 0
možnosti

Kupuje se tak drahá proto, že ředitel nebo ekonom má z toho provizi.

1 0
možnosti

J13a36n 25P31y16t87e43l57a

3. 8. 2016 9:34

Ta pohádka o těch platech doktorů je zajímavá. A dokonce v JEDNÉ nemocnici nabízeli plat 135 tisíc!!! Hodilo by se zmínit, kolik činí běžný základní plat (bez přesčasů atd.), když už o tom mluvíte (nechci sázet bludy, ale 40tis to nebude). Zdravotnictví nekolabuje, už dávno zkolabovalo. Musí se reformovat pojišťovny, zavést komerční pojištění (tak, jak je to v Evropě v zemích s kvalitní péčí běžné, ne americký model...) a vyměnit struktura řízení nemocnic, jinak se bude zvyšovat rozpočet o 50 mld. každý rok.

0 0
možnosti

Pojišťovna komerční, nebo v tom stavu jak je to dnes nic nevyřeší.Je potřeba v nemocnicích udělat pořádek. Pokud se platí za nesmyslné věci, tak na personál nikdy nebude dost peněz. Ale ekonom rozhodne, že je potřeba udělat nové chodníky, co dva roky, protože to dělá firma jeho švagra.

0 0
možnosti

A já myslím, že české zdravotnictví funguje přímo zázračně. Jak je vidět, tak dokázalo, že člověk, který normálně není schopen sestavit dvě české věty za sebou, píše gramaticky bezchybnou češtinou. A ještě to publikuje na web ačkoli možná stále platí, že PC nepoužívá, protože s ním neumí.

4 3
možnosti

P92e21t77r 66B66r75o37ž

3. 8. 2016 7:59

Jojo, bylo to sice drahé, ale tu PR agenturu, co to psala, zaplatil z rozpočtu MF, takže pohoda. Hlavně, že bude Babišovi líp!

1 4
možnosti

P84e62t20r 61B59r51o62ž

3. 8. 2016 7:22

Ale copak? jo budou volby...

A co takhle pohádku o tom, kolik ve vlastním rezortu ušetříte?

A copak dělá Váš Ťok, kolik vybereme od příštího roku na mýtu? Nic, že?

3 3
možnosti
Foto

dal bych si koblihu

2 2
možnosti

P92e21t26r 83B44r45o41ž

3. 8. 2016 8:00

Podle diskuse soudím, že nemáte šanci. Lidi mu to hodí už i bez koblihy. Ach jo.

1 0
možnosti

hezky populisticky jste zacal o investovani penez do zdravotnictvi v letech 14 a dal... nic jineho bych ani necekal. ale -neni Vas pro CR skoda? nemel byste se vratit na Slovensko a pomoci tak rodne zemi? udelal byste hodne lidem opravdovou radost! a nemusel byste pokracovat ve sfere, do ktere Vas donutily okolnosti a cesti politici...Dekuji predem

5 15
možnosti

Nevim, proc ukazujete jen svoji spatnou stranku hospodare, pane Valicku. Jiste mate neco vice konstruktivniho na mysli. Pan Babis je obcanem CR a je radne zvolen do koalicni vlady. Jako VAS ministr financi VAM ukazuje, kde VASE penize se ztraci. Vasim prispevkem ukazujete VAS nezajem o VASE penize.

Sam pana Babise nemusim. Vsak tento clanek je nutno vzit vazne. Osobne cekam na urcita prohlaseni ze stran kritizovanych. Verim v jejich lepsi pohled na tuto diskuzi nez je VAS!!!!!

13 2
možnosti

M78i83l12a17n 27K65e50s81l

2. 8. 2016 18:26

Jsem důchodce, ve zdravotnictví jsem nikdy nepracoval,ale nevalné zdraví mne však nutí jej využívat.Nevidím zbytečně utracené miliardy,ale jen milionové zbytečně utracené drobky.Jsem diabetik na kontrolu chodím po čtyřech měsících.Recept na léky je mi však předepsán jen na tři měsíce.Po třech měsících musím k lékaři pro další recept.Mou ztrátu času nepočítám,ale jdu zas sestrou,ta s papíry za lékařkou a já z receptem za lékárníkem.Kdyby každý z nich ztratil jen pět minut a třikrát do roka,tak je to 3/4 hodiny na diabetika za rok.Při 10000 pacientech a 400Kč na hodinu je to 3000000.-Při sto tisících je to třicet milionů. Nebo již více než deset let chodím do jedné nemocniční ambulance na kontroly.Když jsem tam začal chodit tak na dveřích ambulance byl štítek,že se tam střídá šest doktorů.Nyní jsem se dozvěděl,že tam ordinují čtyři docenti a dva doktoři.Všichni se střídají a práce podle kvalifikace jim není přidělována.Nevím,ale předpokládám,že docenti mají větší platy než docenti.Proč někteří dělají méně kvalifikovanou práci?

1 0
možnosti