Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R30a95d81e84k 26H35r48u24b24ý

16. 8. 2016 16:26

Bohužel evidovaný nebo neevidovaný údajný agent Bureš STBavič káže vodu a pije víno. EET je namířeno proti těm nejmenším a nejslabším. Až je zlikviduje, tak Bureš začne skupovat a řetězit. Tak, jak to už dělá. Otrokářství je proti EET poměrně slušný systém.

1 0
možnosti
Foto

Milý pane z ministerstva financí, který píšete na tyto blogy s požehnáním a fotkou pana Babiše: neřešte voloviny typu spropitné.

1 0
možnosti

Domnívám se, že spropitné je něco, co někdo někomu dobrovolně dává, nemusí - tedy dar. Pokud by se mělo danit, tedy ne daní z příjmu, ale daní darovací. A pokud vím, malé dary, vč. finančních, jsou u nás od daně osvobozeny. Může mi to někdo vyvrátit?

4 0
možnosti
Foto

Daně mají být jednoduché a férové? A proč tedy takové nejsou? Proč jsou neuvěřitelně složité, proč umožňují nasekat neuvěřitelné množství chyb a proč je stíhán každý, kdo se čestně pokouší projít tím nesmyslným marasmem neuvěřitelně složitého placení daní, s neuvěřitelným množstvím výjimek, s nesmyslně nastavenými podmínkami a s neuvěřitelným a nesmírně zatěžujícím vykazováním?

Kdyby byly daně jednoduché a férové, celý systém by vypadal úplně jinak. Zatím je to změť kontraproduktivních zákonů, kdy každý paragraf vyžaduje právní výklad a to i přesto, že povinnost platit daň má každý polodementní zednický přidavač. Je to náhoda nebo účel?

8 0
možnosti

Pan Babis se to snazil asi zjednodusit:

>1. Jestliže si ho nechává číšník nebo barman, tedy zaměstnanec?!

>Nic se nemění. Pořád to stejné.

>Tedy - neeviduje se!! Ano, čtete správně, neeviduje se. Což neznamená,

>že by se nemělo danit.

>Ale jak už bylo řečeno, to tu platí roky a každý si to dělá po svém.

DPH se nepati - Z pohledu daně z příjmů se jedná o dar přijatý v souvislosti

s pracovněprávním vztahem a tento dar podléhá dani z příjmů fyzických

osob v souladu s ustanovením § 3 odst. 4 písm. a) zákona o daních z příjmů.

Z vykázaného spropitného pak zaměstnavatel odvede daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a pojistné na sociální a zdravotní pojištění.

V pripadech ze obdarovany si nechava disko cele pro sebe v “nevedomosti” neeviduje nikde - definuje tuto transakci jako ze se NEjedná o dar přijatý v souvislosti s výkonnem podnikání nebo závislé činnosti v zaměstnání. Fyzicka osoba ktera dar prijala pak priznava takove prijmy v danovem priznani jednou rocne jenom kdyz suma takovych transakci prekroci sumu definovanou zakonem a nebo kdyz prekroci jednorazove sumu 20000Kc(skontrolujte podle aktualne plat. zakona).

1 0
možnosti

To byste se divil, co všechno se nebude evidovat. Ono totiž jaksi bude stačit to do té vaší pokladny prostě nenaklikat. Dokud je někdo nehackne, jako se to již podařilo Slovákům.

2 0
možnosti

Spropitné , to jsou starosti pana ministra. Ještě postrádám vyjádření jak to bude , když dám v kostelu do pokladničky 50 kaček. EET tam asi nebude , když se tam sejde víc peněz , bude to nezdaněný dar , či spropitné?

4 0
možnosti

P19e77t44r 47D89o25b81r83ý

15. 8. 2016 18:01

EET konečně nastolí tu kýženou spravedlnost. Ti drobní spravedlivě zaplatí daně které si ti velcí a mocní přidělí jako dotace na svoje podnikání. To bude zase postavených čapích hnízd. Dokonalý způsob jak zlikvidovat drobné podnikání v našem státu. Máte to Bureš dokonale vymyšlené.

6 1
možnosti

Však Babiš už avizoval, že drobné podnikání je na prd. A každý má být zaměstnanec nebo majitel korporace.

3 0
možnosti

Spropitne je vyreseno. Platit hotove. Stejne je vyresena i platba pro kadernicky a jine drobne zivnostniky. Staci, ze vas uz z videni znaji a rict, nezapinejte pokladnu a je to! Je to takova mala dotace pro ty, ktere nic po statu nechteji. Stejne je to mensi zlo, nez dotace, ktere pobiraji firmy a skupiny firem nasich miliardaru nebo zahranicnich vlastniku. Ty dotace maji stejne od nas, tak proc jim jeste pomahat. Bures se ulakomil i pro neho bezvyznamnych 50 milionu. Ale co cekat od STBaka. Takova bezcharakterni osoba, co chce byt nejbohatsi a okrem toho mit i nejvetsi moc. Mohl si v klidu uzivat majetku, ke kteremu prisel pochybnym zpusobem, no on ne, on musi mit i moc.

10 0
možnosti

Docela by mě zajímalo, jak by se asi mělo danit spropitné v hotovosti číšníkovi, když se n e b u d e evidovat (viz odstavec 1). :-P

1 0
možnosti

Tak proč tady rok placáte o nutnosti zdanit spropitné v rámci eet?

7 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5612x
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Seznam rubrik