Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten rozpor "kdo koho zadlužil" a srovnávání období transformace s relativně klidným "potransformačním" obdobím je trošku mimo mísu. Nebylo by špatné se poohlédnout, kdo a jakým tempem navyšoval MANDATORNÍ VÝDAJE, kdo hlasoval pro zákony, které zvyšují byrokracii, které v zájmu vyššího dobra přináší růst veřejného sektoru a daní (fotovoltaika, biopaliva, energetické štítky a implementace zcestných EU norem obecně).

1 0
možnosti
Foto

Skvělá pomůcka je podívat se na Klausovy veta EUR^

1 0
možnosti

Karma tomu, kdo ta slova napsal. Měl byste ho protlačit do politiky, pane Babiši. Možná by se dostal do Parlamentu a nahradil tak Seďu, Zaorálka, Bendu a jiné prehistorické poslanecké postavčky, které dosud pro společnost nic kloudného neudělaly, ba ji více poškodily.

3 0
možnosti

Velký dík panu Babiši, za to že otevírá oči a mluví.

Chtěl bych zde apelovat na všechny, pojďme všichni něco udělat, přece již není možné aby to takto vedlo do nekonečna. Stále máme na čem stavět, navíc toho hodně všichni umíme a nepotřebujeme podporu státu. Sami si musíme pomoci a postavit se "ke strojům".

Příklad, zkuste si přecíst knížku od J.A. Bati - Budujeme stát pro 40 mil lidí. Stačí vzít a "jet" dle toho ;-) 

Projev Baťa - http://www.youtube.com/watch?v=4CP_6Rhngic

a kniha ke stažení

http://www.ulozto.cz/xS6mcQD/j-a-bata-republika-pro-40-mil-lidi-pdf [>-]

1 0
možnosti

J73i32ř40í 98R49o71d

26. 5. 2013 21:59

Naprostý souhlas s panem BabišemR^

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 5
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti
Foto

Vlády ČSSD samozřejmě životní úroveň většiny obyvatel státu zvýšily. V letech 1998- 2006 se životní úroveň většiny obyvatel země zvyšovala, pravidelně se valorizovala minimální mzda a starobní důchody. Snižovala se nezaměstnanost, a nebylo to jen tím, že bylo období hospodářského růstu, bylo to hlavně dobrou hospodářskou a sociální politikou státu a vlády. Protože bez dobré hospodářské a sociální politiky vlády to vypadá jako dnes. A ony schodky státního rozpočtu a zvýšený státní dluh? Každý ekonom ví, že z Klausova vládního období v 90.letech zůstal obrovský státní dluh, většinou účetně ukrytý v Konsolidační bance. Bylo to více než 600 miliard korun, z toho téměř 400 miliard korun z peněz daňových poplatníků padlo na asanaci nedobytných bankovních úvěrů ve státních bankách. Odkud asi měly vlády ČSSD brát peníze než z rozpočtu? Takže dluhy způsobil Klaus a jeho bankovní socialismus 90.let. Doba kdy si čeští podnikatelé půjčovali miliardy ve státních bankách a už je nevraceli. Autor ví o čem mluvím, vzpomínám na případ kdy si jeden nejmenovaný podnikatel, říkejme mu třeba AB, založil firmu třeba jménem Proferta a na ni si ze státní banky půjčil miliardu. Za ni zprivatizoval jinou firmu, Profertu nechal zkrachovat a miliardu za něj zaplatili daňoví poplatníci, prostřednictvím vlády ČSSD. Od doby kdy se vlády ujala ODS a dakší pravicové strany, tedy od roku 2007 se životní úroveň většiny obyvatel země podstatně snížila. A to je fakt. A nemůže za to jen světová hospodářská krize, ale hlavně mizerná hospodářská politilka pravicové vlády. O tom svědčí skutečnost, že zatímco v sousedních zemích, kterých se krize dotkla stejně jako nás, už dochází k hospodářskému růstu, zatímco v Česku dochází k hospodářskému poklesu. A snaha svést to na světovou hospodářskou krizi je naivní a hloupá. Navíc za 5 let zvýšily pravicové vlády, konkrétně Kalousek státní dluh o více než 600 miliard korun. To nedokázaly vlády ČSSD ani za 9 let kdy skládali státní rozpočet!

9 8
možnosti

J18i27ř34í 44R81o81d

26. 5. 2013 21:50

To je právě ono. Za vlády ČSSD se zvyšovaly důchody, platy státních zaměstnanců, zvyšovaly se všemožné podpory zejména nepracujícím vrstvám...

Přesně to bylo a je důvodem pravidelného schodku státního rozpočtu každý rok od doby vlády ČSSD!  Tyto výdaje byly a jsou nad úroveň možností ekonomiky tohoto státu!  Tyto výdaje jsou příčinou, že ekonomika se řítí do pekel. Dokud si to Vy a ostatní neuvědomíte, nikdy se v tomto státě nic nezlepší. Žádný Kalousek nezpůsobuje stávající krizi. To Vy a ČSSD jste tuto situaci zavinili!!

4 1
možnosti
Foto

I kdyby mel autor pravdu, fakt, ze vyznama cast jeho "byznysu" je zalozena na nesmyslnych dotacich staci, aby byl naprosto neduveryhodny. Takze tu mame dalsiho zvanila s hlavou v korytku, ktery kvici, ze ty ostatni prasatka zerou vic! No uzasny!

9 5
možnosti

ČSSD zadlužila zemi díky působení předchozí vlády V. Klause. Přebírala zemi s vytunelovanými bankami, kampeličkami, fondy atd. Kolikže je odhad škod? Dolní hranice je 1,5 bil. Kč. Bylo by snad lepší nechat tehdy banky zbankrotovat? Lidé by přišli o úspory (Česká spořitelna) a bylo by po kapitalismu :-) Ale zase by byl jasný viník a neházelo by se to na jiné...Tím netvrdím, že ČSSD vládla geniálně. Nicméně, pane Babiši, s premiérem Zemanem jste si tehdy rozumněl, ne?

2 10
možnosti

Pokud si dobře vzpomínám, první rozpočet s více než 100mld schodkem sestavil ministr Bohuslav Sobotka ve Špidlově vládě, tedy v době kdy již bylo naše hospodaření kdysi "spálené země" uvedeno víceméně do pořádku. Tehdejší argument byl, že si to můžeme dovolit, neboť okolní vyspělé země jsou zadluženější mnohem více.

12 1
možnosti

Ono je to těžké, když v zemi fungují takové pijavice, jako je pan autor.

7 9
možnosti
Foto

Měl byste nám popsat svět bez takových pijavic. Myslím, že byste i v ráji, pokud by byl, našel někoho, který by byl schopnější nežli druzí a měl se proto líp. Jenomže, co je to mít se na Zemi líp? Co je mu platné, že p. Babiš vlastní miliardy, když by o ně celkem rychle přišel, jen co by se o ně přestal starat. Ve skutečnosti je otrokem svých firem a majetku a jeho tělesná schránka je vysávána stresem a napětím. Nic, co bych sám chtěl a proto mi to ani nevadí. Jsou daleko horší pijavice, které skutečně jen sají a nic nevrací a tím pan Babiš není.

11 5
možnosti

Máte pravdu,že zvyšování daní nic neřeší. Ale řešení nemáte ani vy. Dokud bude existovat ta desetiletí zažraná prace na černo (melouch) tak to nespraví sebehezčí řeči. A to lidem nezakáže ani zákon a ani vyšší daně, natož nějakej šmudla v politice;-D

0 3
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5612x
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Seznam rubrik